Foto: Gatis Pāvils/Flickr

Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi nomas tiesību izsoli komercdarbības īstenošanai kultūras, tūrisma un viesmīlības pakalpojumu jomā Ungurmuižas kompleksā. Ungurmuiža ir unikāls 18. gadsimta koka ēku ansamblis, ko 1732. gadā cēlis barons fon Kampenhauzens kā savas dzimtas māju.

Šī vieta šķiet brīnumainā kārtā patvērusies no likteņu vētrām un šobrīd tā ir Latvijā vienīgā baroka koka celtne. Tikpat unikāli ir 18. gadsimta sienu gleznojumi.

Ungurmuiža atrodas netālu no Ungura ezera, pie Cēsu – Limbažu ceļa Raiskuma pagastā, Cēsu novadā. Tā atrodas 14 kilometru attālumā no Cēsu pilsētas centra un aptuveni 80 kilometru attālumā no Rīgas.

Izsole notiks šā gada 9.aprīlī plkst.16.00 Straupes pagasta Tautas nama 2.stavā. Nomas izsoles sākuma cena noteikta 1000 eiro mēnesī bez PVN. Izsoles solis 50 eiro. Izsole tiks atzīta par notikušu, ja izsolei pieteiksies vismaz viens pretendents. Drošības nauda 100 eiro apmērā jāiemaksā līdz 5.aprīlim bezskaidras naudas norēķinu veidā.

Nomā tiks nodota Ungurmuižas kompleksa teritorija 17,59 hektāru platībā uz kuras atrodas astoņas ēkas un būves, kā arī vairākas palīgbūves: kungu māja (1105.3 m2),  pārvaldnieka māja (434.6 m2), darbnīca/ēdnīca (512.8 m2), šķūnis (171 m2), pagrabs (78 m2), klēts (227 m2), tējas namiņš (92.8 m2) un leduspagrabs (122.2 m2).

Līgums par objekta nomu tiks slēgts uz desmit gadiem ar tiesībām to pagarināt normatīvajos aktos noteiktajā kārtība. Nomnieka veiktie kapitālieguldījumi (tas ir, atlīdzināmie nepieciešamie un derīgie izdevumi, neatdalāmie uzlabojumi), kas izdarīti par nomnieka līdzekļiem, var tikt ieskaitīti nomas maksā, ja tie veikti atbilstoši līguma nosacījumiem.

Pieteikums jāiesniedz līdz 5.aprīļa plkst.13.00.

Lasiet arī: Rūta Judze: Mēs esam šobrīd šķiršanās procesā, bērni ir manā aprūpē

Lasiet arī: Trūkumi, kas kaitē pašam, – kā katra no zodiaka zīmēm grauj savu dzīvi

Lasiet arī: Purvciemā demontēs tirdzniecības centra Minska izkārtni

Lasiet arī: Latvijas veikalos sāk tirgot 3D drukātas «zivis» – ar ko tās atšķiras no nozvejotajām

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Cēsu novadsIzsoleUngurmuiža

youtube icon
Abonēt youtube