Dons. Foto: Instagram @dons_lv

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) otro gadu pēc kārtas nodrošina atbalstu Latvijas nacionālās Eirovīzijas atlases jeb konkursa “Supernova” uzvarētājam, piešķirot 5000 eiro dziesmas popularizēšanas pasākumiem ārvalstīs. Šogad atbalstu saņem dziedātājs Dons dziesmas “Hollow” popularizēšanai ārvalstīs.

“Šis atbalsts atspoguļo LaIPA apņemšanos veicināt Latvijas mūzikas ierakstu starptautisko atpazīstamību un atklāt Latvijas talantus plašākai auditorijai,” norādīja LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa.”Nav noslēpums, ka arī citas valstis iegulda līdzekļus gan “Eirovīzijas” šova veidošanā, gan, protams, arī pašas dziesmas popularizēšanā. Ievērojot, ka viens no LaIPA statūtos paredzētajiem mērķiem ir veicināt labvēlīgus apstākļus izpildītāju un producentu radošai darbībai, novirzītais finansējums ir nozīmīgs neakadēmiskās mūzikas nozares popularizēšanā un attīstībā.,” sacīja Edvardsa.

Mūziķis Dons, kurš šogad “Eirovīzijas” finālā pārstāvēs Latviju ar dziesmu “Hollow”, ir pilns apņēmības cīnīties par visaugstākajām vietām: “Dalība fināla šovā nav tikai trīs minūtes uz skatuves priekšnesuma laikā, bet ļoti rūpīgs sagatavošanās darbs, tostarp tas ietver arī Eiropas auditorijas iepazīstināšanu ar dziesmu jau pirms paša konkursa,” LaIPA atbalstu atzinīgi vērtē mūziķis. “Liels paldies LaIPA par šo atbalstu. Es esmu gatavs strādāt vēl cītīgāk, lai Latvijas mūzika skanētu plašāk pasaulē.”

Pagājušajā gadā LaIPA atbalstu saņēma grupa “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā”, un, kaut arī dziesma neiekļuva lielajā finālā, tomēr tā izpelnījās atzinību no mūzikas mīļotājiem visā Eiropā, kā arī kļuva par pērnā gada straumētāko mūzikas ierakstu Latvijā.

“Mēs esam ļoti lepni par Donu un viņa sasniegumiem,” uzsver LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa, komentējot līguma parakstīšanu. “Atbalstīt mūsu pārstāvētos māksliniekus viņu izaugsmē ir viena no LaIPA prioritātēm, un mēs ar nepacietību gaidām, kā Dona dziesma “Hollow” izskanēs uz Eiropas lielās skatuves.”

Kā zināms, par “Latvijas Televīzijas” (LTV) dziesmu konkursa “Supernova” uzvarētāju pārliecinoši kļuvis Dons ar dziesmu “Hollow”, kurš pavasarī Latviju pārstāvēs “Eirovīzijas” dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā. Gan skatītāji, gan žūrija māksliniekam piešķīra pirmo vietu.

Konkursa “Supernova” fināla rezultātus noteica skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā, informē LTV. Dons ieguva pirmo vietu skatītāju balsojumā (64 845 balsis), kā arī pirmo vietu žūrijas vērtējumā. Tikmēr “Vēstulēs” ieguva otro vietu skatītāju balsojumā (31 477 balsis), kā arī otro vietu žūrijas vērtējumā, bet trešo vietu skatītāju balsojumā (17 739 balsis), kā arī žūrijas vērtējumā ieguva Katrīna Gupalo.

Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē Latvijas dziesma izskanēs otrajā pusfinālā 9.maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Otrajā pusfinālā balsos arī trīs no “Lielā piecinieka” valstīm – Spānija, Itālija un Francija.

Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks 7.maijā, savukārt fināls – 11.maijā.

Lasiet arī: Ukrainā aiztur telefonkrāpniekus, kas apkrāpuši Latvijas un citu ES valstu pilsoņus

Lasiet arī: Medijs: Krievijas prezidenta «vēlēšanās» viltoto balsu skaits ir rekordliels

Lasiet arī: Valsts kanceleja par 34 000 eiro pirks koučinga pakalpojumu; soctīklos «šūmējas»

Lasiet arī: Labāko draugu horoskops: ciešākās draudzības saites, ko katrai no zodiaka zīmēm sola zvaigznes

Lasiet arī: Lelde Ceriņa publisko seksīgus foto un dalās pārdomās par dzīvi pēc šķiršanās

Lasiet arī: Kariņa sieva: Krišjānis nav lidojis atpūsties, ēst vai dzert uz Latvijas tautas rēķina

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube