Foto: Rīta kafija

Šī darba nedēļa iesākusies ar rekordsiltu laiku – līdz 10. aprīļa plkst. 06.00 rītā  uzstādīti 20 jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Arī trešdien, 10. aprīlī, Latvijas centrālajos un austrumu rajonos būs vasarīgi silts, termometra stabiņš pārsniegs +20 grādu atzīmi, bet no rietumiem mūsu teritorijā pakāpeniski sāks ieplūst vēsāks gaiss, līdz ar to būs jūtami lieli temperatūras kontrasti.

Trešdien debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, kopumā laiks būs sauss. Vietām no rīta vēl saglabāsies migla, bet pastiprinoties vējam tā izklīdīs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Tā kā mūsu teritorijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, būs jūtami gana lieli temperatūras kontrasti – gaisa temperatūra svārstīsies no +8 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +25 grādiem valsts galējos austrumos. Austrumlatvijā šī diena vēl atnesīs pa kādam siltuma rekordam, bet arī tur vakarpusē termometra stabiņš straujāk sāks slīdēt uz leju, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaidāms, ka šodien tiks pārspēts 10. aprīļa nacionālais siltuma rekords. Līdz šim tas piederējis 2017.gada 10.aprīlim, kad Mērsragā un Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +19,1 grādam.

Otrdien uzstādīts jauns 9. aprīļa nacionālais siltuma rekords un pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē gaisa temperatūra tik agri aprīlī sasniedza +25…+26 grādus.

Nedēļas otrā puse nesīs izmaiņas laikapstākļos, jo termometra stabiņš +15 grādu atzīmi sasniegs vairs tikai vietām, kā arī kļūs vējaināks, līdz ar to sajūtu temperatūra būs vēl zemāka. Pretstatā nedēļas iesākumam, kad laiks bijis lielākoties sauss, tās turpinājumā lietus lāses varēs manīt jau biežāk. Šādi laikapstākļi saglabāsies arī nākamās nedēļas pirmajās dienās.

Lasiet arī: Lelde Ceriņa pieredz kultūršoku un pagaršo ļoti apšaubāmas izcelsmes lietas

Lasiet arī: Saeimā atbalsta alkohola tirdzniecības aizliegumu svētdienās pēc sešiem vakarā

Lasiet arī: Izskan versijas, ar ko automašīnā meņģējies Lasmanis; iesaistās policija

Lasiet arī: VIDEO | Astrologs Račs: Karš Ukrainā būs ļoti ilgs

Lasiet arī: Latviju atkārtoti sasniedzis Sahāras tuksneša putekļu mākonis

Lasiet arī: Zināms, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube