Anna Jansone. Foto: X @Džuris

“Šie pieci mēneši man ir pagājuši burtiski ar zābakiem kājās, staigājot pa Ķemeru mežu brikšņiem. Nevaru pat izskaitīt, cik reižu esmu turp braucis,” tā žurnālam “Privātā Dzīve” atklāj pazudušās Annas Jansones vīrs Juris Evertovskis.

Katru, pat vismazāko, meklēšanas maršrutu viņš rūpīgi atzīmē kartē. “Mēs pārbaudām mežus, purvus un ūdens krātuves,” izdevumam stāsta Evertovskis. Pārmeklējamā teritoija ir milzīga – 120 kvadrātkilometri, tāpēc uz apvidu, kur tika atrasts Annas nomātais auto, viņš dodas vismaz reizi nedēļā. Meklēšanu apgrūtina arī tas, ka gājiens Ķemeru meža apvidū ir fiziski izaicinošs, jābrien gan pa purvainām vietām, gan pa brikšņiem un krūmiem.

“Kad ziemā redzēju pie mājas nokusušu sniegu, mēdzu aizbraukt uz mežu, lai pārbaudītu, vai tur ir vērts pārmeklēt. Sniegs gan ilgi pieturējās. Bet pirmie aktīvie meklēšanas darbi mums bija šogad februārī, kad braucām ar laivu un pārbaudījām ūdens krātuves,” stāsta Juris Evertovskis. Policija pagaidām aktīvos meklējumos nepiedalās, bet  tuvākajā laikā plāno to atsākt.

“Lai arī mēs neesam atraduši Annu, domāju, ka joprojām pastāv iespēja, ka viņa ir dzīva. Varbūt meitas pēkšņās nāves dēļ viņa baidās, tāpēc slēpjas pie kāda laba drauga,” žurnālam norāda Evertovskis, atzīstot, ka joprojām gaida sievu mājās, bet meklēšanas darbi viņam palīdz saglabāt cerību. “Tas, ka mēs Annu neesam vēl atraduši, palielina cerības, ka viņa tomēr nav palikusi tajā apvidū. No otras puses, man ir sajūta, ka es ar šo meklēšanu atņemu laiku  kam citam. Piemēram, es varētu biežāk aizbraukt pie meitas uz kapiem…” atklāj Juris.

Ir cilvēki, kas viņam ieteikuši samierināties un dzīvot tālāk, tomēr viņš uzskata, ka meklējumi nedrīkst apstāties. “Mēs ar Annu vienmēr esam bijuši viena komanda. Iepazināmies pirms 15 gadiem studiju laikos, kad bijām 1. kursā. Bet kopā esam desmit gadu. Man bez viņas ir ļoti grūti…” žurnālam atklāj Annas Jansones dzīvesbiedrs.

Anna Jansone strādāja par fizikas un matemātikas skolotāju.

“Esam stabila ģimene un abas mūsu meitas bija gaidītas. Nekas neliecināja par to, ka Annai bērns būtu apgrūtinājums, no kura viņa gribētu tikt vaļā,” stāsta Juris. Arī mazās Luīzes gaidību periods bija priecīgs. “Pirms tam viņai nebija depresijas, tā sākās nedēļu pēc dzemdībām. Ņemot vērā, ka Anna bija bērna kopšanas atvaļinājumā, viņa visu laiku bija mājās, un rūpes par mazo bija vairāk uz viņas pleciem. Protams, arī es palīdzēju, cik varēju. Jā, bija arī grūtības, bet šķita, ka mēs tās pārvarēsim,” žurnālam teic Juris Evertovskis. Pēc viņa teiktā, Anna apzinīgi gājusi pie ārstiem un dzērusi medikamentus depresijas ārstēšanai, tāpēc viņas pēkšņā pazušana bija negaidīts pavērsiens. Viņš spriež, ka to izprovocēja meitas nāve. Kā zināms, mazās Luīzes nāves iemesls bija zīdaiņa pēkšņās nāves sindroms.  “Man droši vien nav izdevies tikt ar to galā. Bērna zaudējumu nevar aizmirst. Tas ir sāpīgi. Luīzes vairs nav. Un lietas labā mēs neko vairs nevaram darīt,” skumji nosaka Juris.

Lai arī pēdējie pieci mēneši nav bijuši viegli, Juris uzskata, ka nedrīkst ieslīgt sevis žēlošanā, jo ir jārūpējas par otru meitu. “Es nedrīkstu viņai teikt, ka mamma vairs nekad neatnāks. Mans pienākums meitai ir paskaidrot, kas ar mammu ir noticis, un atrast viņu. Varbūt Annai ir vajadzīga palīdzība, tāpēc esmu apņēmies darīt visu, kas ir manos spēkos,” žurnālam norāda Juris. “Meita ļoti ilgojas pēc mammas un gaida mājās. Viņa tik ļoti sapņoja par to, kā spēlēsies ar māsiņu… Par laimi, viņa ar esošo situāciju diezgan labi tiek galā.”

Kā zināms, 2023. gada 1.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989.gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023.gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2.novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Pazīmes: sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz meža masīvu Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimē (pie šosejas P101, starp Liepājas šoseju un Ventspils šoseju), pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā! Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi, informē Valsts policija.

Gadījumā, ja šādas pudeles minētajā apvidū tiek manītas, Valsts policija aicina zvanīt pa tālruņa numuru 67086785 vai 110, un sūtīt fotogrāfijas ar koordinātēm uz e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv.

Lasiet arī: Nedēļas vidū daudzviet līs un sniega sega strauji kusīs

Lasiet arī: Britu režisors pievienojas Londonas Latviešu korim un uzņem filmu par latviešiem

Lasiet arī: Astrologs: Sācies jauns 14 gadu cikls – naudīgs un baudīgs!

Lasiet arī: Zelenskis nosaucis piecas valstis, kuras gaida karš, ja Ukraina zaudēs

Lasiet arī: SuperBingo tiek pie jaunas vadītājas, Ligitai Miezei dodoties pirmsdzemdību atvaļinājumā

Lasiet arī:  Šogad Lielajā talkā aicina sakārtot ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube