Klasiskās mākslas galerijā “Antonija” līdz 13.jūlijam būs skatāma gleznotāja Igora Leontjeva personālizstāde “Pastaiga ar filozofu”, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādē lielākoties būs redzami mākslinieka jaunākie darbi. Gleznās reālistiskus tēlus papildina fantastiskie, abstraktie elementi, reālisms pāriet misticismā, objekti maģiski savienojas savā starpā un harmoniski sadzīvo, ļaujot skatītāju fantāzijai brīvi izpausties.

Gleznotāja daiļradē var redzēt arī ekspresīvus abstraktus darbus, kuros sajūtama enerģija, kustība, dominē sarkanīgie ugunīgie toņi, triepiena brīvība. Gleznotājs, radot savus mākslas darbus, izmanto dažādus mākslinieciskos paņēmienus, dažādas tehnikas – gan eļļu, gan akrilu un kolāžu.

Leontjevs (1957) beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu. Viņš strādājis kā juveliermākslinieks, mākslinieks noformētājs. Viņš ir arī viens no grupas “Brīvā māksla” organizētājiem Rīgā. Izstādēs viņš piedalās no 1987.gada.

Galvenais mākslinieka darbos, pēc galerijas pārstāvju teiktā, ir kristīgā atklāsme, kristīgais misticisms un iekšēja mīta radīšanas klātbūtne, kā arī viegls humors.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube