Trešdien un ceturtdien, 14.jūlijā, no Rīgas ostas uz Gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdē lidos vairāki ASV bruņoto spēku helikopteri, uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Lai atbalstītu iniciatīvu “Strong Europe” un operāciju “Atlantic Resolve”, Latvijā ir ieradušies vairāk nekā 60 karavīru no ASV 501.aviācijas pulka 3.bataljona un pieci helikopteri “Black Hawk”. ASV karavīri trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret trokšņiem, kas var rasties sakarā ar helikopteru pārvietošanos 13. un 14.jūlijā virs Rīgas un ceļā uz Gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdē.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju “Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube