Dobeles novada Jaunbērzes pagastā saimniecībā kādā zemnieku saimniecībā gāzes noplūdes dēļ gājuši bojā četri cilvēki, uzzināja Valsts policijā.

Piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi kādā slēgtā saimniecības telpā, kurā notikuši remontdarbi. Pārsūknējot mēslus no fermas telpām uz tvertnēm, iespējams, notikusi tehniska kļūda, kā rezultātā gāze noplūdusi ārpus slēgtajiem konteineriem. Noplūdes rezultātā gājušas bojā tās personas, kas atradās konkrētajā telpā, kur notikusi noplūde. Vēl trīs cilvēki, kuri ieelpojot saindējās ar indīgo gāzi, nogādāti slimnīcā.

Valsts policija saistībā ar notikušo uzsākusi kriminālprocesu. Tiks skaidrots, vai notikušajam ir saistība ar remontdarbiem vai bijis cits iemesls. Pašlaik notikuma vietā strādā gan policija, gan glābēji, gan mediķi. Apkārtējo personu dzīvībai un veselībai briesmas nedraud.

Izsakām līdzjūtību ģimenēm.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube