Ja kādam literatūras cienītājam pietrūkst literatūras žurnāla “Karogs”, laikrakstu “Literatūra un Māksla”, “Kultūras Forums” vai “Latvju Teksti”, tad šī ziņa ir pašā laikā. Marta izskaņā klajā nāks jauns literatūrai veltīts laikraksts “konTEKSTS”. Laikrakstu izdos Latvijas Rakstnieku savienība reizi mēnesī.

Izdevēji laikraksta konceptu raksturo šādi: “”KonTEKSTA” saturu veidos tikai literatūrai veltīti temati bez papildu uzslāņojumiem, aptverot plašu ar literatūru saistītu jautājumu spektru. Paralēli literatūras tekstiem un kritikai iekļauts arī bērnu un pusaudžu literatūras atvērums, kas ir nebijis precedents latviešu periodikā kopumā, atvēlēta teksta telpa ne tikai tulkojumiem, bet tulkotāja kā radošas personības aktualizācijai. Neiztrūkstoša sadaļa ir sarunas ar autoriem gan par dzīves un literatūras aktualitātēm, gan par radošo procesu. īpaša uzmanība pievērsta lasītāju viedokļiem, grāmatniecībai, pētniecībai. Pēdējā lappusē domāts arī par lasītāja atslodzes brīdi.”

“konTEKSTS” pirmajā numurā varēsim iepazīties ar neskaitāmiem latviešu darbiem no dzejas un prozas līdz pat neskaitāmām recenzijām par ārvalstu daiļdarbiem, piemēram, Arno Judzes saruna ar Gundegu Repši, Eduarda Aivara un Agritas Grīnvaldes dzeju un Sandras Ratnieces vērtējumu par indiešu rakstnieces Oidiras Ava Olafsdotiras romānu “Rabarberu sarkanais”.

Jaunajā laikrakstā būs arī īpaša sadaļa “Literatūra bērniem un pusaudžiem”.  Sadaļā “Procesi” būs lasāmi trīs raksti: Arno Jundzes “Starp Ķīpsalu un Londonu”, Renātes Punkas “Grāmatniecības norises Latvijā” un Aleksandras Breices saruna ar Ilzi Freidenfeldi “Lasīšana kā dzīves bauda”, savukārt sadaļā “Darbistaba” Sandra Ratniece sarunāsies ar Edvīnu Raupu.

Laikraksta pirmā numura atvēršana notiks piektdien, 31. martā, plkst. 17.00 Latvijas Rakstnieku savienības telpās (A. Čaka ielā 37-1, Rīgā). Laikrakstu no aprīļa varēs iegādāties grāmatnīcu “Jānis Roze”, “Zvaigzne ABC”, “Jumava” un “Latvijas Grāmata” tirdzniecības tīklos. Tā cena būs 1,50 eiro.


Avots: Satori | Foto: Latvijas Rakstnieku savienība

Saistītās tēmas: "konTEKSTS"31. martsLaikrakstsLiteratūrarakstniecība

youtube icon
Abonēt youtube