Fotogrāfa Jurģa Rikveiļa personālizstāde “Latvijas dabas un kultūras mantojuma mijiedarbība” līdz 2. jūlijam aplūkojama tirdzniecības centrā (t/c) “Galerija Centrs” Rīdzenes ielā. Bildes, kurās fotogrāfs iemūžinājis jauniešu deju kolektīvu ”Vizbulīte” un tautas deju ansambli ”Dancis”, jau iemantojušas sabiedrības uzmanību, realizēto projektu nodēvējot par vienu no 2017. gada skaistākajiem mākslas darbiem.

”Latviešu tautas tērpi ir nozīmīga latviešu kultūras mantojuma sastāvdaļa. Patiesi priecājos, ka fotoizstāde “Latvijas dabas un kultūras mantojuma mijiedarbība” apvieno senas tradīcijas ar mūsdienīgiem elementiem. Rīdzenes ielas izstāde atspoguļo latviešu spēku, lepnumu un staltumu, tādēļ, tuvojoties vasaras saulgriežu svētkiem, ikvienam tās apmeklētājam iespēja iedvesmoties svētku godāšanai,”atklāj t/c “Galerija Centrs” vadītāja Zita Siliņa.

“Pateicoties dejas kultūrai Latvijā, pēdējā gadsimtā tautastērpi un to kultūra nenoveco, bet gan attīstās līdzi laikam. Tiek godāts gan nemateriālais kultūras mantojums – tautas deja un dziesmas, gan materiālā daļa – tautastērps, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē. Izstādes mērķis ir parādīt mijiedarbību starp Latvijas dabu, latviskajām tradīcijām un deju,” par projektu stāsta fotogrāfs un TDA “Dancis” dejotājs Jurģis Rikveilis.

Izstāde sastāv no divām daļām. Vienā tās pusē skatāmas 12 bildes no TDA „Dancis“ foto sesijas, kas tika iekļautas tautas deju ansambļa 2017. gada kalendārā. Šis kalendārs un fotosesija izpelnījušies uzmanību arī ārpus Latvijas, savukārt iespaidīgās dejotāju fotogrāfijas novērtētas Lietuvā.

Foto: publicitātes foto

Saistītās tēmas: Jurģis Rikveiļatautas dejaTDA „Dancis“

youtube icon
Abonēt youtube