Ainars Latkovskis. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

“Es Maskavas televīziju pārtraucu skatīties 1989.gadā. Iesaku tā darīt arī pārējiem. Ja tērēsim spēkus melu atspēkošanai, tas būs velti izšķiests laiks,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, lūgts komentēt Kremļa izplatīto propagandu par Latvijas premjeri Eviku Siliņu.

“Tā ir autoritāra valsts, kurā lielākā daļa tautas atbalsta karu Ukrainā. Ir taču skaidrs, ka Krievija karo ar visu brīvo pasauli, un tāpēc jāsaprot, ka viss, kas nāk no kaimiņvalsts, nav par pilnu ņemams. Jo ātrāk viņi zaudēs karu Ukrainā, jo labāk visai pasaulei,” tā par Krieviju izdevumam izsakās Latkovskis.

“Krievija ilglaicīgi ved hibrīdkaru ar Rietumu demokrātijām, to skaitā Latviju. Ir skaidrs, ka Krievija vienkārši izplata viltus ziņas, turklāt to īpatsvars gan iekšējam, gan ārējam patēriņam ir jau kādi 98% no visām viņu ziņām. Putina režīms turas uz viltu un meliem,” izdevumam norāda Latkovskis, piebilstot, ka nevar premjerei Siliņai noteikt, vai viņai jākomentē Krievijas propagandas izplatītās baumas.

Arī pati premjere izdevumam norāda, ka komentāru nebūs, uzskatot, ka nekas no pārraidītā nav jāskaidro.

Pagājušajā nedēļā Krievijas “Pirmā kanāla” Kremļa lakstīgalas Marijas Butinas raidījumā “Tutti mantinieka lelles” no Latvijas aizmukušie “putinisti” spriedelēja par premjeri Siliņu un Latviju. Uzsvars tika likts uz valdības veidošanas laikā jau izskanējušajiem, Siliņu nomelnojošajiem pieņēmumiem. Kadri no šī raidījuma ātri vien aplidoja sociālos tīklus Latvijā, raksta “Privātā Dzīve”.

Jau vēstīts, ka uzreiz pēc nominēšanas premjera amatam sociālajos tīklos un atsevišķos medijos parādījās dažādas kompromitējošas ziņas par iespējamiem nesmukumiem Siliņas pagātnē. Viņa par šīm tēmām nerunā, bet Saeimas “Jaunās Vienotības” frakcijas deputāti vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs, lai tās noskaidro, kas izvērsis nomelnojošo kampaņu, vēsta izdevums.

Siliņa ir dzimusi 1975.gadā un šobrīd ir Latvijas Republikas labklājības ministre. Viņa ievēlēta 14. Saeimā no partiju apvienības “Jaunā Vienotība”.

Siliņa ir studējusi Latvijas Universitātē, iegūstot bakalaura grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē, starptautiskajās un Eiropas tiesībās Rīgas Juridiskajā augstskolā.

No 2003. līdz 2012.gadam Siliņa darbojās kā individuāli praktizējoša zvērināta advokāte, kā arī ir izdevniecības “Tēva mantojums” dibinātāja.

2011. gadā Siliņa pievienojās “Zatlera Reformu partijai”. Ir bijusi Latvijas Republikas iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ārštata padomniece juridiskajos jautājumos, vēlāk arī Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre. 2019.gadā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vadītajā Ministru kabinetā, Siliņa kļuva par Ministru prezidenta parlamentāro sekretāri.

Siliņa ir trīs bērnu mamma, kas ļauj izprast izaicinājumus, ar kuriem sastopas jaunākā paaudze: “Ikdienā es daudz satieku un runāju ar bērniem un jauniešiem visā Latvijā par viņu nākotni un mani uztrauc daudzu jauniešu plāni doties meklēt laimi citviet. Tāpēc piederības sajūta Latvijai, laipnas un mīlošas sabiedrības veicināšana, dažādības pieņemšana un, galvenais, labas un pamatīgas izglītības nodrošināšana Latvijā noteikti ir politiķu pienākums pret mūsu valsts nākotni.”

Pēc Siliņas sacītā, kolēģi politikā zina, ka viņas darba stils ir vērsts uz rezultātu viņa ir ļoti prasīga pret sevi un kolēģiem. Nepatīk tukšas diskusijas. Tāpēc jau savlaicīgi brīdina sarunu partnerus, ka darba viņas valdībā būs vairāk nekā runu. Viņa uzsver: “Tā ir milzīga atbildība, īpaši šajā laikā, kad Latvijai ir tik daudz izaicinājumu. Esmu gatava uzsākt darbu un iespējami īsākā laikā panākt vienošanos starp koalīcijas partneriem, piedāvājot Valsts prezidentam jauno valdības modeli un sabiedrībai jaunu valdību.”

Lasiet arī: Olga Kambala: Vēl aizvien nesaprotu, kāpēc mani tik ļoti neieredzēja

Viņa norāda: “Šī būs smaga misija, bet savu darbu politikā vienmēr esmu uztvērusi kā kalpošanu. Mani politikā iedvesmo Latvijas sieviešu spēja smagi strādāt, rūpēties par bērniem, vienlaikus domāt par savu profesionālo izaugsmi. Nav jaudīgāka spēka par Latvijas sievietēm!”

youtube icon
Abonēt youtube