Foto: Pexels

Par aizvadītā gada nozīmīgāko krīzes situāciju organizāciju vadībā tiek uzskatīta Vals policijas nepietiekamā reakcija uz Leona Rusiņa draudiem, kas vēlāk noveda pie sievietes slepkavības Jēkabpilī. Par to liecina ikgadējie Latvijas Krīžu topa dati, kas tiek veidoti analizējot iepriekšējā gada notikumus un aptaujājot ekspertus ar pieredzi valsts un privātā sektora organizāciju pārvaldē.

Latvijas Krīžu top 10 tiek veidots kopš 2019.gada, un šis ir jau piektais šāda veida pētījums. Tā mērķis ir konstatēt un izvērtēt iepriekšējā gada nozīmīgākās krīzes situācijas organizāciju pārvaldē.

“Aizvadītā gada notikumu izvērtējums liecina, ka organizāciju vadītājus satrauc valsts un pašvaldību pārvaldes kvalitāte, – seši no desmit notikumiem ir saistīti ar to. Tajā pašā laikā ir jāatzīst, ka to vidū ir arī pozitīvi krīzes situāciju pārvarēšanas piemēri. Par tādu var uzskatīt drošības iestāžu reakciju uz Latvijas skolām un bērnudārziem nosūtītajām draudu vēstulēm. Šajā gadījumā komunikācija ar sabiedrību kopumā bija vērtējama kā pārdomāta, vērsta uz notiekošā skaidrošanu un satraukuma mazināšanu,” komentējot rezultātus, saka krīžu vadības treneris un konsultants Ojārs Stūre.

2023.gada Latvijas Krīžu TOP 10 (vieta/notikums/vērtējums):

  1. Pārmetumi Valstspolicijai par nepietiekamu reakciju uz draudiem, kas vēlāk noveda pie sievietes slepkavības Jēkabpilī. (8,83)
  2. Aizsardzības ministrija slēdz līgumu parpārtikas iepirkumu 220 miljonu eiro apmērā ar maz pazīstamu uzņēmumu. (8,24)
  3. Maksātnespējas draudiRēzeknes pašvaldībā. (7,53)
  4. Saeimas un vadošo banku publiskā un nepubliskā cīņa paratbalstu hipotekārajiem aizņēmējiem un virspeļņas nodokli. (7,31)
  5. PMLP nespēj nodrošināt ID karšu izsniegšanu pieteikamā skaitā, kā rezultātā Saeima groza agrāk pieņemtu likumu. (7,26)
  6. Drauduvēstules skolām un bērnudārziem. (7,24)
  7. Konkurences padome piemēro sodu trim ceļu būves uzņēmumiem pardalību kartelī. (7,06)
  8. Sašutums sabiedrībā parģenerālprokurora Stukāna izteikumiem saistībā ar Jēkabpilīnogalinātās sievietes advokātes profesionālo darbību. (6,75)
  9. Ogres dome vēršas pret pilsētas muzeju un uzsāk “reorganizāciju” pēc tam, kad tas iebilsts pret Krievijas oligarha porcelāna izstādi. (6,69)
  10. Konkurences padome konstatē aizliegtu vienošanos trīs sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju vidū. (6,67)

Lasiet arī: Pauž aizdomas par informācijas slēpšanu saistībā ar Kariņa VIP lidojumiem

Lasiet arī: FOTO | Spītējot salam, nepacietīgākie siguldieši Lidl atvēršanu gaidījuši no pieciem rītā

Lasiet arī: Rakstniece Inguna Bauere cīnās par dzīvību Madonas slimnīcas reanimācijā

Lasiet arī: Kura planēta tevi ietekmē un ko tas nozīmē – nosaki pēc dzimšanas datuma 

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Būs grūti pierast – Samantai Tīnai pēc kāzām jauns uzvārds

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube