Foto: Pixabay

Valsts meža dienests administratīvo pārkāpumu lietvedību ietvaros ir izskatījis pērnā gada 9. decembrī Saldus novadā notikušo nelikumīgo staltbriežu medību atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām. Staltbriežu šāvējam piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods.

Atbilstoši konstatētajiem medības reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumiem pie administratīvās atbildības par medību vadītājam noteikto pienākumu nepildīšanu tika saukts dzinējmedību vadītājs. Vadītājam piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par šādu pārkāpumu – naudas sods 250 eiro apmērā, atņemot tiesības vadīt medības uz diviem gadiem, informē Valsts meža dienests.

Trim personām, kuras šajās dzinējmedībās bija reģistrētas kā dzinēji un pārkāpuma brīdī atradās videomateriālā fiksētajā automašīnā, piemērots naudas sods par medību drošības pārkāpumu 150 eiro apmērā katrai. Savukārt medību dalībniekam, kurš šāva no braucošās automašīnas pa staltbriežiem, piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par medību drošības noteikumu pārkāpumiem – naudas sods 250 euro apmērā, nosakot medību tiesību izmantošanas aizliegumu uz vienu gadu.

Administratīvo pārkāpumu lietās pieņemtie lēmumi ir stājušies spēkā. Lietu par nelikumīgajām staltbriežu medībām kriminālprocesa ietvaros izskata Valsts policija.

Jau vēstīts, ka sociālajos tīklos izplatīts videomateriāls, kur persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils – Kuldīga – Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem. Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi iesaistītās personas un svētdien, 10. decembra vakarā, par nelikumīgām medībām aizturēja vīrieti un izņēma ieročus. Vīrietim ir ieroču atļauja, informē Valsts policija.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta trešās daļas – par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu, vietnē “Facebook” notikušo komentē Latvijas Mednieku savienība, asi nosodot šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību un aicinot Valsts policiju un Valsts meža dienestu izvērtēt šo situāciju un saukt pārkāpējus pie atbildības.

Mednieku starpā šādām personām nav vietas, norāda  Latvijas Mednieku savienība.

Notikušo komentējis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, vietnē “X” (iepriekš “Twitter”’) norādot, ka “šāda mežonība ir pelnījusi visbargāko likumā paredzēto sodu”

Valsts meža dienests pateicas video materiāla autoram, kas drosmīgi un operatīvi nofilmēja pārkāpumu, jo tas būtiski atvieglo nelikumīgo medību un ar to saistīto medību šaujamieroča lietošanas drošības noteikumu prasību pārkāpuma izmeklēšanu. Tāpat dienests aicina iedzīvotājus un medniekus ziņot par personu darbībām, kas neatbilst medības reglamentējošo normatīvo aktu prasībā. Par konstatētiem medību pārkāpumiem, nekavējoties jāinformē Valsts meža dienesta medību inspektori.

Lasiet arī: LIDO klientu apkalpošanā iesaista robotus

Lasiet arī: Kļuvis zināms, kā Emilija Bērziņa iztērējusi balvā iegūtos 10 000 eiro

Lasiet arī: Ko atklāj tava likteņa matrica – horoskops 2024. gadam

Lasiet arī: VIDEO | Latviešu mūziķu radīta dziesma par kaķīti saviļņo Eiropu

Lasiet arī: Plīvurā un līgavas kleitā – Samanta Tīna publisko kāzu foto

Lasiet arī: «Plika draza! Lasies prom!» –internetā izplatās video, kurā Judzis izsaka draudus visu atņemt

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: briežiSaldusšāvējs

youtube icon
Abonēt youtube