Foto: majascesis.lv/spidalasnams

“Draugiem Group” uzņēmums “Mājas Cēsīs” pabeidzis renovāciju un atvēris “Spīdalas namu” –dizaina viesnīcu ar sešiem apartamentiem Cēsu vecpilsētā. Tā atrodas tieši blakus mājai, kurā dzīvojot Andrejs Pumpurs sarakstīja eposu “Lāčplēsis”.

“Spīdalas nama” renovācija tika sākta tieši pirms gada un jau 19. februārī apartamentus būs iespējams rezervēt. “Spīdalas nama” izveidē jau ieguldīti teju 800 000 eiro, informē uzņēmums.

Renovētā nama nosaukums ir izvēlēts par godu Andreja Pumpura eposa “Lāčplēsis” pretrunīgi vērtētajam tēlam – Spīdalai, jeb Spīdolai.

Viņa ir aprakstīta kā burve un ragana, kas sākotnēji simbolizē tumšos spēkus. Tomēr Spīdala cīnās pret ļaunumu, kas cenšas iznīcināt Lāčplēša dzimteni Latvijā. Spīdala ir tautas garīgās spēka simbols.

“Mājas, vide un skola ir trīs galvenās komponentes, lai pilsētā būtu dzīvība,” stāsta ”Draugiem Group” runasvīrs Jānis Palkavnieks. “Jaunajā “Spīdalas namā” mēs gaidīsim pilsētas viesus “pielaikot” Cēsis, kā arī cēsniekus, lai iepazīstinātu ar Konrāda kvartālā gaidāmajām pēcrenovācijas izmaiņām. Ar šiem darbiem vēlamies apliecināt cieņu pret vecpilsētas vēsturisko mantojumu.”

“Mājas Cēsīs” ir ”Draugiem Group” uzņēmums, kura galvenā misija ir padarīt pilsētu vēl pievilcīgāku iedzīvotājiem. Līdz šim jau ir uzstādīti dzeramā ūdens brīvkrāni publiski pieejamās vietās, izveidots “slīpo koku” skvērs #CēsisPievelk, uzsākta apjomīga sadarbība ar Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu un sākti darbi pie Konrāda kvartāla izveides.

Lasiet arī: Četras zodiaka zīmes – liktenīgās sievietes, kuras vīrieši nespēj aizmirst

Lasiet arī: VIDEO | Jēkabs Rēdlihs: Man bija kauns pieņemt un atzīt, ka netieku galā

Lasiet arī: Danusevičs par LIDL desām: Doktordesa neatbilst tās standartam

Lasiet arī: Valsts drošības dienestu aicina izvērtēt Mirska filmas un plānotā koncerta atbilstību valsts interesēm

Lasiet arī: Gaidāma smaga krīze – astroloģe atklāj, kā  mainīsies Keitas Midltones dzīve

Lasiet arī: VIDEO | Aija Andrejeva un ansis izdod jaudīgu mīlas dziesmu par kaisli

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube