Foto: Ekrānšāviņš/Instagram @lienekivica

Profesionāli sporta deju dejotāji Liene Kiviča ar savu tuvu draugu kopš bērnības Eldaru Salvi Rozentālu-Kallasu, kurš ir arī deju tiesnesis un pasākumu vadītājs, pēc pārtraukuma šā gada martā dejot gribētājiem atkal piedāvās apgūt dejošanas prasmi, iemācīties kustēties, izkopt stāju, sajust mūziku un partneri.

Liene un Eldars Salvis savulaik ir piedalījušies deju šovā “Pirmā deja” kā pasniedzēji un ievadījuši pirmajā kāzu dejā daudzus jaunos pārus. Eldara pieredze saistībā ar deju šoviem ir plašāka, ņemot dalību arī tādos šovos kā “Dejo nost” un citos.

“Tā kā tuvojas skaistais kāzu laiks, īpaši aktuāla ir pirmās kāzu dejas apgūšana jaunajiem pāriem, lai skaisti iedejotu jaunajā dzīvē. Pirmā kāzu deja ir viens no svarīgākajiem pirmajiem kāzu mirkļiem. Daudzi pāri vēlas pirmo deju apgūt pēc individuālas horeogrāfijas, tāpēc ir nepieciešams smelties iemaņas pie profesionāliem dejotājiem. Kā zināms, deja ir būtisks priekšnosacījums, kas bieži vien raksturo pāra saderību, tādēļ ir ļoti nozīmīgi sadejoties un sajust vienam otru dejojot. Ne velti saka, ka deja ir vertikāla jūtu izpausme. Ļoti būtiski ir arī izkopt stāju, manieres, graciozumu, uzvelkot kāzu tērpus vai jebkurā citā reizē, kad tas nepieciešams. Ir svarīgi prast izcelt gaitu, augumu un tērpus, kā arī pietušēt to, kas nebūtu rādāms,” norāda Liene Kiviča.

Dejot var iemācīties jebkurš, un deja dāvā ļoti daudz patīkamu emociju un palīdz aizmirst ikdienas rūpes, kā arī dod iespēju kārtīgi izkustēties. Kad esi iemācījies dejot, šīs iemaņas noderēs visa mūža garumā. Eldars Salvis un Liene uzskata, ka to var apgūt jebkurā vecumā, un kāzās tas ir īpaši svarīgi.

Abiem dejotājiem ir dejošanas pieredze daudzu gadu garumā. Eldars Salvis dejošanai ir pievērsies no trīs gadu vecuma, Liene – no septiņiem gadiem, ilgstoši dejojot pie Valērīja un Agitas Mironoviem. Savulaik Liene un Eldars Salvis vadījuši deju studiju “Solis augšup”, kas bija labi apmeklēta, taču pandēmijas laiks ieviesis savas korekcijas.

Abi dejotāji ir arī draugi kopš bērnības – jau 35 gadus.

Lasiet arī: Prasa Ašeradena demisiju aizdomās par ilgstošu aplokšņu algu maksāšanu Vienotībā

Lasiet arī: VDD pērn izmeklējis līdz šim lielāko spiegošanas gadījumu skaitu Latvijā

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 8. – 14. marts

Lasiet arī: Staltbriežu vajāšana Saldus novadā: gan šauti, gan mēģināti notriekt ar auto

Lasiet arī: Dumpis: Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube