Foto: Rīga/Flickr

Latvijas Stividorkompāniju asociācija (LSA) aicina izvērtēt preču sarakstu, kas Krievijai tiek piegādāts caur Eiropas Savienības valstīm, tostarp Latviju.

LSA vērš uzmanību uz presē izskanējušo informāciju par mangāna rūdas piegādi Krievijai caur Latvijas teritoriju, kas varētu būt noderīga izejviela militārā aprīkojuma ražošanā.

“Mēs atbalstām Ukrainu un nosodām Krievijas agresiju. LSA biedri, ostās strādājošie komersanti, ievēro Eiropas Savienības (ES) un Amerikas Savienoto Valstu (OFAC) noteiktās sankcijas, kuras ir izveidotas, lai ierobežotu Krievijas Federācijas ekonomisko darbību precīzi noteiktos veidos ar ietekmi uz globālo ekonomiku un tautsaimniecībām,” teikts publiskajā paziņojumā.

Lai novērstu iespēju, ka tiek jebkādā veidā atbalstīta agresorvalsts militārā industrija, LSA aicina par sankciju izstrādi un ieviešanu kompetentajām institūcijām kopā ar Baltijas reģiona un Eiropas Savienības (ES) partneriem rūpīgi izvērtēt un nepieciešamības gadījumā ierobežot to produktu klāstu, kas šobrīd tiek piegādāts Krievijai caur Latvijas un citu ES valstu teritorijām.

Ja tiks paplašināts sankcionēto produktu klāsts, LSA biedri stingri ievēros ierobežojumus un ir gatavi sadarboties un dalīties ar tās rīcībā esošo informāciju ar Latvijas un ES kompetentajām institūcijām, lai regulāri izvērtētu sankciju efektivitāti, izaicinājumus un nepieciešamās izmaiņas.

LSA uzsver, ka ņemot vērā šā brīža kritisko situāciju transporta nozarē un sankciju ierobežojumu finansiālo ietekmi uz nozarē strādājošajiem uzņēmumiem ir svarīgi kompetentajām institūcijām sadarboties. “Lai ne vien padarītu sankcijas efektīvākas, bet arī atbalstītu Latvijas tautsaimniecību un globālo konkurētspēju.”

Lasiet arī: Uzsverot, ka Putina vieta ir nevis Kremlī, bet karātavās, protestēs pret «vēlēšanām» Krievijā

Lasiet arī: Rūta Judze: Mēs esam šobrīd šķiršanās procesā, bērni ir manā aprūpē

Lasiet arī: Trūkumi, kas kaitē pašam, – kā katra no zodiaka zīmēm grauj savu dzīvi

Lasiet arī: Eksprezidents Bērziņš nosoda Repšes rīcību, baidot tautu ar karu Latvijā

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube