Foto: Pexels/Lany-Jade Mondou

Poda vāka novietojums nereti kļūst par iemeslu strīdiem laulāto starpā – sievietes mēdz pārmest, ka tualetes poda vāks nav aizvērts, kamēr vīrieši pēc tualetes apmeklējuma to aizmirst izdarīt. Kā tad būtu pareizi – poda vāku turēt vaļā vai ciet? Izrādās, šim tematam veltīta ne viena vien tautas gudrība un zintis, vēsta Unian.

Bakteriologu viedoklis

Pēc dažu ārstu domām, poda vāks ir nepieciešamība un ne velti – tas var pasargāt tualetes telpu no nepatīkamām smakām, kā arī  tam ir otra funkcija – ierobežot baktēriju izplatību telpā.

Nolaižot ūdeni, tualetes podā esošie kaitīgie mikroorganismi kopā ar mikroskopiskiem šķidruma pilieniem izkliedējas pa telpu. Un nosēžas ne tikai uz poda vāka, bet arī apkārtējā telpā. Nolaižot ūdeni, veidojas sīku ūdens pilienu slānis, kura augstums var sasniegt 2-3 metrus. Tas nozīmē, ka baktērijas, sajaucoties ar ūdens, gaisa un putekļu daļiņām, izplatās visā telpā un nosēžas uz dvieļiem, kosmētikas un visām citām lietām, kas atrodas tualetē. Tādēļ ir nepieciešams aizvērt poda vāku jau pirms ūdens nolaišanas.

Ezotēriķu viedoklis

Pēc ezotēriķu uzskatiem, ūdens un nauda ir divas enerģijas, kas pievelk viena otru un apmainās savā starpā, tādēļ, lai saglabātu turību, ir jārada pēc iespējas lielāka barjera starp ūdeni un naudu. Tas ir, ja jūsu dzīvoklī ir krājkase vai kaut kur stāv naudas maks, starp šīm vietām un ūdeni (vannas istaba, tualete, virtuve) jābūt vairākām durvīm un šķēršļiem. Piemērs – maks ir jakas kabatā, kas atrodas priekšnamā, bet tualetē ir ūdens.

Aizverot tualetes durvis, jūs izveidojat vienu barjeru, bet, aizverot poda vāku, jūs izveidojat divas barjeras. Šis vienkāršais triks palīdzēs palielināt ģimenes turību, apgalvo ezotēriķi.

Turklāt cilvēki, kuri dzīvo saskaņā ar fenšui, apgalvo, ka tualetes poda vāka aizvēršana pievilina naudu.  Atbilstoši Austrumu filozofijai, zem poda apmales un vāka atrodas enerģija, kas neļauj atklāt garīgo potenciālu un bloķē naudas plūsmu. Atstājot vāku vaļā, tiek atļauts šim negatīvismam ienākt mājās, sagraujot ģimeni un materiālo labklājību.

Lasiet arī: «Lūdzu, vairs nevairojaties» – sekotāji Didrihsonei pārmet pārlieku biežu atpūtu bez bērna

Lasiet arī: Medijs: Krievijas prezidenta «vēlēšanās» viltoto balsu skaits ir rekordliels

Lasiet arī: Valsts kanceleja par 34 000 eiro pirks koučinga pakalpojumu; soctīklos «šūmējas»

Lasiet arī: Labāko draugu horoskops: ciešākās draudzības saites, ko katrai no zodiaka zīmēm sola zvaigznes

Lasiet arī: Lelde Ceriņa publisko seksīgus foto un dalās pārdomās par dzīvi pēc šķiršanās

Lasiet arī: Kariņa sieva: Krišjānis nav lidojis atpūsties, ēst vai dzert uz Latvijas tautas rēķina

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: fenšuinaudatualetes pods

youtube icon
Abonēt youtube