Igors Novikovs. Foto: Ekrānšāviņš

Šā mēneša beigās radiostacijās un straumēšanas servisos nonāks dziesma “Trumpis”, kuras mūzikas autors ir pazīstamais ģitārists Igors Novikovs – 90. gados Latvijā populārās rokgrupas “Rebel” dibinātājs un dziesmu autors. Viņš uz lielās skatuves pēdējoreiz redzēts pirms vairāk nekā 15 gadiem, bet tagad nolēmis atgriezties.

Igora Novikova jaunās dziesmas “Trumpis” teksta autors ir Igors Linga, kurš ir arī tās videoversijas režisors. “Pazīstu Igoru jau ļoti sen, esam kopā radījuši vairākus videoklipus. Esam daudz runājuši, un mums saskan muzikālā domāšana, mēs domājam vienādās kategorijās, jo abi esam auguši blūza vidē,” norāda Igors Linga. “Biju sarakstījis daudz dziesmu tekstu brālim, kuri saglabājušies melnrakstos. Kopā ar Igoru pārvēršot tos dziesmās, kaut kādā mērā atbrīvojos arī no pagātnes idejām un nepadarīta darba sajūtas.”

Dziesma ierakstīta studijā “G.E.M.” pie Edija Gņedovska. To iedziedājis vokālists Atis Ieviņš, studijas darbā piepalīdzējuši arī taustiņnieks Juris Kristons un basģitārists Jurijs Širokovs. Drīzumā nāks klajā arī otrais Igora Novikova singls ar Lingas tekstu, un arī to iedziedās Atis Ieviņš – šoreiz duetā ar Sabīni Berezinu.

Plānots sagatavot pilnformāta albumu, kurā Igora Novikova dziesmas atskaņos dažādi dziedātāji, savukārt vasarā iecerēta jaunā sastāva atrādīšanās koncertos un festivālos. 2025.gadā Igors Novikovs svinēs 65 gadu jubileju, kam par godu iespējams arī kāds lielāka mēroga pasākums.

“Pašlaik esmu jau izgājis no tā emocionālā stāvokļa, kad man negribējās spēlēt un uzstāties – man tiešām ir vēlme atkal kāpt uz skatuves, turklāt darīt to labā noskaņojumā!” saka Igors Novikovs. “Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu pēc savas mūzikas – ar mani par to jau ir runājuši vairāki cilvēki. Šobrīd ir parādījies pavisam cits plašums darbam, jaunas iespējas, un es vēlos tās pilnvērtīgi izmantot.”

Pēdējais Novikova iznāciens kopā ar “Rebel” bija grupas 15 gadu jubilejā 2006. gadā, bet pēc tam ģitārists ierakstīja soloalbumu “Nobodie’s Perfect” (2007), kā arī uzstājās ar savu “Igor Novikoff Band” (līdz pat 2010. gadam). 2011.gadā Novikovs pārizdeva paša sacerēto “Rebel” dziesmu “Deep Inside” jeb “Angel”, ierakstot to Kalifornijā kopā ar gospeļu kora vokālistēm, bet pēdējos gados no mūzikas bija paņēmis radošo pauzi.

Lasiet arī: Gudrības un zintis, kāpēc poda vāks tualetē vienmēr jātur ciet

Lasiet arī: «Lūdzu, vairs nevairojaties» – sekotāji Didrihsonei pārmet pārlieku biežu atpūtu bez bērna

Lasiet arī: Medijs: Krievijas prezidenta «vēlēšanās» viltoto balsu skaits ir rekordliels

Lasiet arī: Valsts kanceleja par 34 000 eiro pirks koučinga pakalpojumu; soctīklos «šūmējas»

Lasiet arī: Labāko draugu horoskops: ciešākās draudzības saites, ko katrai no zodiaka zīmēm sola zvaigznes

Lasiet arī: Lelde Ceriņa publisko seksīgus foto un dalās pārdomās par dzīvi pēc šķiršanās

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Igors NovikovsRebelTrumpis

youtube icon
Abonēt youtube