Publicitātes foto

Atdzimusi viena no Rīgas jūgendstila pērlēm – ieguldot vairāk nekā četrus miljonus eiro, tā dēvētajam “diplomātu namam” Stabu ielā 13 atjaunota fasāde, veikts vērienīgs telpu remonts un ierīkotas mūsdienīgas inženierkomunikācijas.

Pirmās brīvvalsts laikā valsts šo namu uzdāvināja Latvijas pirmajam ārlietu ministram Zigfrīdam Annai Meierovicam (1887–1925). Lai gan izcilais politiķis namā nav dzīvojis, to līdz pat 2008. gadam apsaimniekoja Meierovica dzimtas mantinieki.

Greznā nama fasāde atjaunota atbilstoši tā vēsturiskajam izskatam. Kopējā ēkas īres platība ir 1738 kvadrātmetri, nomniekiem pieejami 11 plaši apartamenti, kā arī biroji un komerctelpas ēkas cokolstāvā. Nama rekonstrukcija notika, netraucējot esošo nomnieku ikdienu.

Jūgendstila daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka būvēta 1907. gadā, un tās autors ir vācu arhitekts Vilhelms Hofmanis (1869–1945). Pēc viņa projektiem Rīgā tapušas 40 ēkas, galvenokārt neorenesanses stilā. Ēka ir kultūrvēsturisks piemineklis, tā salīdzinoši labi pārdzīvojusi padomju laikus. Nams pirmo renovāciju piedzīvoja šīs tūkstošgades sākumā. Kad par telpām interesi izrādīja vēstniecības, ēkas īpašnieks “Astor Group” uzsāka vērienīgāku ēkas rekonstrukciju. Pāris gadu laikā uzlabotas inženierkomunikācijas, nomainīts lifts, izremontēta kāpņutelpa.

“Būvēt jaunu allaž ir vieglāk, taču ar šo projektu varam dot savu artavu Rīgas vēsturiskā centra ēku saglabāšanā. Līdz ar katru atjaunoto namu Rīga top skaistāka, jūgendstils piesaista tūristus, arī šādi projekti dod pienesumu pilsētas izaugsmei. Atbilstoši nama vēsturei, tā arī turpmāk būs mājvieta Rīgā dzīvojošajiem un strādājošajiem ārvalstu diplomātiem,” saka “Astor Group” pārstāvis Raimonds Plāte.

Rekonstrukcijai 2,75 miljonu aizdevumu piešķīra “Bigbank”.

Lasiet arī: VIDEO | «Didrihsones matu frizūra izjukusi!» – Magone demonstrē salauzto birsti

Lasiet arī: FOTO: Rīgas domnieki stāda augļu kokus Lucavsalas atpūtas zonā

Lasiet arī: Daudzviet izveidosies 4 – 8 centimetrus bieza sniega sega

Lasiet arī:  Venera Auna zvaigznājā: četras zodiaka zīmes, ko gaida nopietnas pārmaiņas

Lasiet arī: Landmanis: Kariņa lidojumi ir bērna šļupsti, salīdzinot ar to, kas valstī tiek piesegts

Lasiet arī: Latvijas Hokeja federācija atdāvinās hokeja čempionātā izcīnīto bronzas medaļu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube