Valdība otrdien atbalstīja jaunos pedagogu darba samaksas noteikumus.

Noteikumi paredz, ka visu pedagogu mēneša zemākā darba algas likme būs 680 eiro mēnesī. Pirmsskolas pedagogiem zemākais atalgojuma likmes palielinājums par darba stundu būs par 21% jeb no 3,5 eiro līdz 4,25 eiro, bet vispārējās, profesionālās un interešu izglītības pedagogiem 13,33% jeb no 5 eiro līdz 5,66 eiro par stundu. Ņemot vērā reālo izglītības iestāžu piepildījumu, skolu direktoriem mēneša darba algas likme atkarībā no izglītojamo skaita izglītības iestādē noteikta deviņās izglītības iestāžu grupās. Izglītības iestāžu vadītāju vietniekiem un struktūrvienību vadītājiem zemākā mēneša darba algas likme noteikta 80% apmērā no izglītības iestādes vadītājam noteiktā atalgojuma.

Skolotāja darba slodzi plāno izglītības iestādes vadītājs sadarbībā ar pašu pedagogu, nosakot darba pienākumus gada laikā un veidojot tarifikāciju, kurā norāda mācību stundu skaitu, darba stundas klases audzināšanai, darba stundu skaitu citu pienākumu veikšanai un kopējo darba stundu skaitu, no kārtējā gada 1.septembra līdz nākamā gada 31.augustam. Veidojot pedagoga slodzi paredzēts, ka izglītības iestādes vadītājs ņem vērā izglītojamo skaitu klasē un mācību priekšmetu, ko pedagogs māca. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādājusi rekomendējošu metodiku, pēc kuras noteikt pedagogu  slodzes veidošanos.

Noteikumi paredz, ka pedagoga vienai mēneša darba algas likmei atbilst 30 darba stundas nedēļā, iekļaujot pedagoga slodzē mācību stundu vadīšanu, kā arī sagatavošanu, rakstu darbu labošanu, konsultācijas un individuālo darbu ar izglītojamajiem. Turklāt tajās iekļauta arī klases audzināšana, metodiskais darbs izglītības iestādē, projektu vadība un citas aktivitātes, kas saistītas ar izglītības iestādes attīstību. Profesionālās izglītības iestādēs pedagoga darba slodzē iekļauta arī izglītojamo prakšu, patstāvīgā darba un eksāmenu vadīšana.

 

 

 

Info:BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube