NATO atbalsta un protesta akcijas, kuras piektdien notiek pie NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra kopā pulcē aptuveni 20 cilvēku.

Gan prokrieviskā aktīvista Jāņa Kuzina, gan Latvijas Transatlantiskās Organizācijas (LATO) rīkotajā akcijā piedalās aptuveni desmit cilvēku.

Kuzina vadītās kustības “Par Neatkarīgu Latviju!” protests notiek uz Slokas un Kalnciema ielas krustojuma, jo viņiem nav saskaņot atļauja, lai protestētu pie pašas centra ēkas. Akcijā piedalās lielākoties vecāka gadagājuma cilvēki. Klātesošie tur plakātus ar uzrakstiem “NATO go home”, “Ar ko atšķiras Latvijas kangarāts no Vācu gāzes kamerām?” un citus.

NATO atbalsta pikets notiek tieši pie NATO izcilības centra. Klātesošie norādīja, ka atnākuši, lai atbalstītu Latvijas dalību NATO. Viens no piketa dalībniekiem Juris Ulmanis teica, ka, viņaprāt, arī Kuzinam un viņa viedoklim piekrītošie ir tiesīgi paust savus uzskatus, jo dzīvojam demokrātiskā valstī.

Klātesošie tur plakātus, uz kuriem ar krītiņiem uzzīmēti NATO un Latvijas karogi, kā arī plakātus ar uzrakstiem, ka bez NATO Latvija būtu vēl viena Ukraina. Šajā piketā pulcējas gados jaunāki cilvēki tērpušies sarkanos kreklos ar uzrakstiem “Latvija NATO” un “Nosargāsim savu nākotni”. no 25-35.

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube