Indianapolisas iedzīvotājs Larijs Mitčels sāka vākt naudu GoFundMe mājaslapā, lai dotos uz Āfriku. Šādu soli amerikānis spēra rasistiskas attieksmes dēļ. Lapa Aizsūti mani atpakaļ uz Āfriku parādījās 8. Jūlijā.  GoFundMe preses sekretārs atzīmēja, ka Mitčels nepārkāpj mājaslapas noteikumus.

Kampaņas aprakstā Larijs raksta: “Šis fonds man ir vajadzīgs, lai aizsūtītu mani atpakaļ uz Āfriku. Es ar prieku došos uz turieni, bet jūs varat palīdzēt piepildīt jūsu un manu sapni. “

Zem apraksta autors ievietoja linku ar ANO reportāžu, kas ziņo kā afroamerikāņi pārcēlās uz Āfriku. Materiālā stāsta par vairākiem melnādainajiem amerikāņiem, kuri dabūja atļauju uzturēties Ganā, kā arī tiek ziņots, ka no 2000.gadā Gana apstiprināja likumu, kas atļauj afrikāņu izcelsmes cilvēkiem atrasties valstī cik ilgi vien vēlas.

Mičtels plāno sakrāt ap 100 tūkstošiem dolāru. Pirmajās sešās dienās viņam ziedoja 632 dolārus. Kā vēsta izdevniecība Nextshark, 100 tūkstoši dolāru viņam ir nepieciešami, lai dotos uz kontinentu kopā ar ģimeni un iepazītos ar vietējo kultūru, kā arī amerikānietis vēlas atvērt Āfrikā savu restorānu, jo pagaidām 41 gadus vecais Larijs strādā par pavāru.

 

 

 

 

 

Avots

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube