Ja tu domā, ka brīva ceļošana un zemju apskatīšana pasaulē ir reāla, tad tu neesi vēl sastapies ar šīm vietām, kur cilvēkiem ieeja ir liegta. Pasaulē ir vietas, kurās neiekļūt ne par kādu naudu. No slepenām militārajām bāzēm līdz dievkalpojumu objektiem – šīs ir tikai dažas no pasaules slēgtajām zonām.

RAF Menwith Hill militārā bāze Lielbritānijā. Šī neparastā lodveida ēka nodrošina komunikāciju un izlūkošanu Lielbritānijā un ASV. Iestāde ir tik liela, ka tā tiek uzskatīta par lielāko elektroniskā monitoringa staciju pasaulē.

Bohēmiskais lauks – tas ir 2,7 tūkstošus hektāru plašs lauks netālu no Monte Rio Kalifornijā. Šī zeme ir Sanfrancisko mākslas mīļotāju privātais klubs, kas pazīstams kā Bohēmistu klubs. Katru vasaru klubs šajā laukā vada 2 nedēļu ilgu pasākumu ietekmīgākajiem pasaules cilvēkiem.

Vatikāna slepenie arhīvi. Tā ir ne tikai veca bibliotēka. Tikai daži cilvēki drīkst peikļūt šiem dārgumiem. Tomēr, ja tu vēlies palasīt kādu grāmatu tieši no šīs bibliotēkas, tad tev tiks nosūtīta grāmatas kopija elektroniski, kas pat ir ļoti mūsdienīgi.

Lasko ala, Francija. Šī ala atrodas Francijas dienvidrietumos, un šī vieta ir slavena visā pasaulē ar savām klints paleolīta gleznām, kuras ir vairāk nekā 17 500 gadu vecas. Savulaik ala bija sabiedŗībai pieejama vieta, bet ar laiku tā tika noslēgta drošības apstākļu dēļ.

Pine Gap – tā ir militārā bāze, kas atrodas cenrālajā Austrālijā. Šo vietu kontrolē CIP valdība. Šī ir vienīgā vieta valstī, kur ir aizliegti gaisa kuģu lidojumi. Bāze tiek izmantota kā monitoringa centrs. Tiek minēts, ka no šīs vietas nepieciešamības gadījumos tiek palaisti kaujas droni.

Maskavas metro-2. Šī ir droša pazemes transporta sistēma, kas darbojas paralēli Maskavas parastajam metro. Sistēma ir izveidota Staļina valdīšanas laikā ar segvārdu D-6.

Istaba 39, Ziemeļkoreja. Tā ir slepena organizācija, kuras vienīgais uzdevums ir atrast veidu, kā iegūt ārvalstu valūtu. Tā tika dibināta 1970.gadā. Par šo istabu zināms ir ļoti maz, bet tiek uzskatīts, ka tai ir vairāk kā 20 bankas konti Šveicē un Ķīnā, kas tiek izmantoti naudas atmazgāšanai un citu nelikumīgu darījumu veikšanai.

Mežgorija, Baškīrija. Tiek uzskatīts, ka šajā vietā atrodas slepena kodolenerģijas raķešu bāze.

Klubs 33”, Florida, ASV. Disneja parka neuzkrītošās durvis ir ieeja slepenā klubā, kur var iekļūt tikai biedri, tostarp ASV lielo uzņēmumu līderi un dalībnieki.

Dievmātes Marijas Ciānas baznīca Etiopijā. Šī baznīca ir slēgta apmeklētājiem: tiek uzskatīts, ka tai pieder viena no svarīgākajām Bībeles lietām – Derības šķirsts, kas, saskaņā ar leģendu, tika atvests uz Etipoiju.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube