Kafejnīca ar tualetes tematiku, kur apmeklētāji ēd peldošas kotletes no tualetes podiem iespējams nav augstās virtuves iemiesojums, bet Indonēzijas iedzīvotāji nolēma neatpalikt no eksperimentālām restorānu idejām un izveidoja kafejnīcu Jamban, kur ēdiens tiek pasniegts Āzijas stila tualetes podu šķīvjos.

Līdzīgas kafejnīcas ir arī citās valstīs, piemēram, Krievijā un Ķīnā, tomēr Indonēzijā šai iestādei ir noteikta misija: veicināt sanitārijas un higiēnas standartus, kā arī aicināt cilvēkus izmantot normālu tualeti, nevis krūmus.

Tiem, kam šāds pasākums liekas pretīgs, pie izejas durvīm stāv speciālas urnas, ko var piepildīt ar nelabu dūšu.

Miljons Indonēzijas iedzīvotāju dzīvo zem nabadzības robežas. Indonēzija ir rekordiste starp valstīm, kur visvairāk cilvēku nokārtojas ielās, kas, jāsaka, izplata daudzas infekcijas. Pēc kafejnīcas īpašnieka vārdiem, viņa iestāde atgādina klientiem, ka ne katram valsts iedzīvotājam mājās ir tualetes pods.

Neparasts dizains un ēdienu pasniegšana veid izsauca daudz pretrunu un kritikas, jo lielākā valsts iedzīvotāju daļa ir musulmaņi: ”Daudzi kritiķi saka, ka šāda veida kafejnīca neatbilst islāma likumiem.”

 

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube