Veselības ministrija (VM) plāno izmaiņas zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā.

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien tika izskatīts un tālākajai virzīšanai Ministru kabinetā (MK) apstiprināts VM izstrādātais noteikumu grozījumu projekts, kas paredz veikt izmaiņas noteikumos par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību.

Noteikumu grozījumu projektā paredzēts zāles grupēt līdzvērtīgas terapeitiskās efektivitātes grupā, neņemot vērā zāļu iepakojuma lielumu. Aptiekās iespējams dalīt lielos zāļu iepakojumus, tāpēc tiktu veicināta lētāku iepakojumu lietošana un sekmēta cenu konkurence dārgāku iepakojumu zālēm. VM norāda, ka tas veicinātu racionālāku valsts budžeta un pacienta līdzekļu izlietošanu.

Tāpat plānots papildināt to ārstniecības iestāžu sarakstu, kurām ir tiesības iesniegt ārstniecības nozares speciālistu konsiliju lēmumus par kompensējamo zāļu C sarakstā iekļauto zāļu vai medicīnisko ierīču lietošanas nepieciešamību konkrētam pacientam. Ņemot vērā, ka “Liepājas reģionālā slimnīca” ir atvērta Ķīmijterapijas/Hematoloģijas un Paliatīvās aprūpes nodaļa, šo ārstniecības iestāžu sarakstā tiks iekļauta arī Liepājas slimnīca.

 

giphy (1)

 

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube