Šorīt, kad lielākajā daļā valsts teritorijas ilgstoši snieg un putina, bet brāzmās vējš jūras piekrastē sasniedz 23 metrus sekundē, ievērojami elektroapgādes traucējumi nav reģistrēti – aptuveni plkst.9 elektroapgādes traucējumi fiksēti apmēram 300 AS ”Sadales tīkls” klientu.

Uzņēmuma pārstāve Tatjana Smirnova aģentūrai BNS norādīja, ka Talsu novadā elektroapgādes traucējumi ir 77 klientiem, Bauskas novadā 72 klientiem, Ludzas novadā 45, bet Vaiņodes novadā – 41 klientam. Notiek aktīvs darbs, lai pēc īsākā laikā atjaunotu elektroapgādi visiem iedzīvotājiem.

”Elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa piesniguši koki un to zari, kuri, nespējot noturēt sniegu, lūzt un spēcīgā vēja ietekmē ieķeras vai pārrauj elektrolīniju vadus. Situācija elektroapgādē būs mainīga, jo, lai noņemtu elektrolīniju vados ieķērušos koku zarus vai iegāztos kokus, elektroapgāde klientiem ir jāpārtrauc, kā arī sniega dēļ piekļuve pie bojātiem elektrolīniju posmiem ir apgrūtināta, kas palielina sarežģītāko elektrotīkla bojājumu novēršanas laiku. ”Sadales tīkla” operatīvais personāls diennakts tumšajā laikā veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, savukārt šodien tiek veikts darbs, lai noņemtu kokus un to zarus no elektrolīniju vadiem, savienotu trūkušos elektrolīniju vadus,” klāstīja Smirnova.

Viņa piebilda, ka iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka sniega un spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijā var iegāzties koks vai ieķerties vēja nests zars, pārraujot elektrolīniju vadus un radot apdraudējumu iedzīvotāju dzīvībai.

Tāpat viņa atgādināja, ka iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu, elektroapgādes traucējumiem, kā arī plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, tādējādi klientam pašam vairs nav jāsazinās ar ”Sadales tīklu”, lai pieteiktu bojājumu.

”Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometru.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: ElektroapgādeSadales Tīkls

youtube icon
Abonēt youtube