ASV prezidents Donalds Tramps otrdien sazvanījies ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, paziņojis Netanjahu, preses pārstāvis.

Telefonsaruna notikusi otrdienas pēcpusdienā, bet, kura ideja tā bijusi, Netanjahu pārstāvis neatklāja. Viņš sacīja, ka premjerministrs un prezidents runājuši aptuveni 20 minūtes un vienīgais temats bijusi Trampa nākamnedēļ gaidāmā vizīte Izraēlā.

Laikraksts “Washington Post” pirmdien ziņoja, ka Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju par teroristu grupējumu “Islāma valsts”. Šo informāciju par konkrētiem terorakta draudiem Vašingtonai esot piegādājusi Izraēla.

Kāda ASV amatpersona AFP apstiprināja, ka informācija nākusi no Izraēlas.

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans cildināja plašo sadarbību drošības jautājumos starp ASV un Izraēlu, bet nepieminēja Trampa sarunu ar Krievijas diplomātiem.

“Washington Post” ziņoja, ka ASV partneris, kas bija sagādājis slepeno informāciju, nebija devis atļauju to nodot Maskavai.

 


Attēls: flickr/Gage Skidmore

Saistītās tēmas: NetanjahsTrampszvans

youtube icon
Abonēt youtube