Veidojot politiku valsts līmenī, ir svarīgi ieklausīties arī bērnu viedokļos, pārliecināts Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šodien, ievadot diskusiju “Šodienas bērni – Latvijas nākamā simtgade”, Vējonis pauda, ka kopīgiem spēkiem ir jāspēj rast risinājumi, kā palīdzēt bērniem augt par radošām personībām, kas veidos Latviju nākamajā tās simtgadē.

Veidojot politiku valsts līmenī, svarīgi uzzināt, ko paši bērni saka par to, kā viņi jūtas un kas viņiem vajadzīgs, teica prezidents, uzsverot, ka ir vērts sadzirdēt to, kas nodarbina bērnu prātus un domas.

“Arī bērni ir cilvēki – tādi paši kā pieaugušiem. Ne vienmēr viņiem ir taisnība, bet viņos ir vērts ieklausīties. Jo ne vienmēr pieaugušajiem ir taisnība,” pauda amatpersona.

Vējonis norādīja, ka cilvēks ir valsts svarīgākais resurss un, ja mēs vēlamies pārmaiņas valstī, tad ir jārod atbilde uz jautājumu, ko un kā Latvijā darīt, lai vairotu gudrus un spēcīgus cilvēkus.

Viena no atbildēm, viņaprāt, ir ieguldīt bērnos, proti, veidot tādu valsts politiku, kas atbalsta bērnus un ģimenes, nodrošināt iespēju iegūt labu izglītību un kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus jebkuram bērnam neatkarīgi no viņa turības un dzīvesvietas.

“Ieguldīt bērnos nozīmē nevis kontrolēt, bet atbalstīt ģimenes, sniegt palīdzīgu roku un palīdzēt brīžos , kad tas visvairāk nepieciešams. Ieguldīt nozīmē arī nodrošināt katram bērnam iespēju dzīvot mīļā ģimenē, saticībā, drošā vidē, Tāpēc jāturpina darbs, lai aptuveni 1000 bērni, kas ir bērnunamos, atrastu ģimenes, kur viņi būtu gaidīti,” pauda Vējonis.

Saistītās tēmas: bērnipolitikaVējonisViedokļi

youtube icon
Abonēt youtube