Aleksejs Navaļnijs. Foto: Instagram @navalny

Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju bija plānots apmainīt pret Krievijas Federālā Drošības dienesta  virsnieku Vadimu Krasikovu, taču 16. februārī viņš cietumā nomira, ziņo Navaļnija fonda pārstāve Marija Pevčiha.

Viņa atzīmē, ka “Navaļniju vajadzēja atbrīvot, jo mēs vienojāmies par viņa apmaiņu.” Februāra sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins saņēma piedāvājumu apmainīt virsnieku Vadimu Krasikovu pret diviem Amerikas pilsoņiem un cita starpā arī Navaļniju.

“Es saņēmu apstiprinājumu, ka sarunas norisinās un bija noslēguma stadijā 15. februāra vakarā. 16. februārī Aleksejs tika nogalināts,” komentē Pevčiha.

Viņa atzīmē, ka pirms diviem gadiem tika izdomāts risinājums, “…kas varētu darboties. Humanitārā apmaiņa: Krievijas spiegi apmaiņā pret politieslodzītajiem.”

Pevčiha arī atgādina: “Pēc Alekseja slepkavības man teica, ka ierosinājumu apmainīt Navaļniju Putinam nosūtīja Romāns Abramovičs.” Tomēr personīgās sarunas laikā viņš atteicās to komentēt.

“Viņi Putinam skaidri pateica: vienīgais veids, kā iegūt Krasikovu, ir apmainīt viņu pret Navaļniju,” norāda Navaļnija fonda pārstāve, piebilstot, ka Putins, kurš neciestu Navaļnija nokļūšanu brīvībā, droši vien nolēmis Navaļniju apmainīt pret kādu citu, ja jau bijusi gatavība mainīt Krasikovu.

Vadims Krasikovs 2019. gadā Vācijā nogalināja Čečenijas neatkarības cīnītāju Zelimhanu Hangošvili. Tika noskaidrots, ka slepkava ieradās valstī ar dokumentiem, kas bija uz Vadima Andrejeviča Sokolova vārda, vēsta Apostrof.

Jau 2021. gadā Vadims Krasikovs tika notiesāts ar mūža ieslodzījumu par slepkavību un nelikumīgu ieroču glabāšanu. Tiesa arī bija pārliecināta, ka slepkavība izdarīta ar Krievijas valsts varas iestāžu palīdzību. “Noziegumu rūpīgi sagatavoja Berlīnē izvietotie palīgi,” skaidrojot spriedumu, sacīja tiesas priekšsēdētājs Olass Arnoldi.

Jau vēstīts, ka Krievijas kolonijā miris opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs – saskaņā ar Federālā soda izpildes dienesta (FSIN) datiem Navaļnijam pēc pastaigas pēkšņi kļuva slikti un ārstiem viņu neizdevās atdzīvināt, vēsta Unian.

“Pēc pastaigas viņš jutās slikti un gandrīz uzreiz zaudēja samaņu. Nekavējoties ieradās iestādes mediķi un tika izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Tika veikti visi nepieciešamie reanimācijas pasākumi, kas nedeva pozitīvus rezultātus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti apstiprināja notiesātā nāvi,” teikts paziņojumā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs medijiem sacīja, ka tiek veikta pārbaude saskaņā ar visiem noteikumiem. Viņš norādīja, ka ārsti noskaidros, kas izraisīja nāvi. Putins par notikušo jau ir informēts.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 23. – 29. februāris

Lasiet arī:  Ekstrasense atklāj septiņas Visuma sūtītas zīmes, ka mīļotais cilvēks ir tev īstais

Lasiet arī:  No gliemeža par adītājām tramvajā – soctīklos iesmej par Rīgas satiksmes jauno logo

Lasiet arī: Stradiņu ķilda: ierosina kriminālprocesu par projekta dokumentu nolaupīšanu

Lasiet arī: Skatītāja pēc bijušā Dailes teātra aktiera Zalaka stāvizrādes vēršas drošības dienestā

Lasiet arī: Lielā pieprasījuma iedvesmota, Magone piedāvā 8. marta sveicienus; cena – cita!

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube