Aizmirsti par biedējošajiem norādījumiem par to, kā atrast pieskaņotāko tonālo krēmu ādas tonim. 

Talkā nāk grima eksperti, kuri lauzīs visus ierastos mītus par to, ko un kā darīt pareizi, lai tavs tonālais krēms un konsīleris būtu ideāli saskaņoti ar tevi un tavu personību.

Mīts: ir tikai viens vienīgs īstais krēms manai ādas krāsai.
Patiesība: katram ir vairāku toņu iespējas. Vislabākais veids, kā noskaidrot īsti, ir jautāt konsultanta palīdzību, ja tāds ir iespējams. Tomēr zini, tev noteikti derēs vairāk nekā tikai viens tonālais krēms.

Mīts: ja nezinu īsti savu ādas toni (silts vai vēss), tad man neatrast piemērotāko.
Patiesībā: ja vien neesi ārkārtīgi bāla un viegli apdedz saulē, tad vislabākais variants ir tonālais krēms ar dzeltenīgu nokrāsu. Tas mazinās sejas apsārtumu un dos ādai nepieciešamo mirdzumu, uzskata grima eksperts Bobijs Brauns. Ja āda ir bāla kā porcelāns, tad jāizvēlas tonālie krēmi, kas ir uz rozā bāzes.

Mīts: tonālā krēma tonim pilnībā jāatbilst manai sejai.
Patiesība: agrāk radītie tonālie krēmi bija biezi un smagi, tādēļ bija svarīgi atrast īsto, kas atbilst sejai, tomēr tagad tirgū parādījušies īpaši viegli un gaisīgi krēmi, un galvenais fokusēties uz to, lai tas izlīdzina sejas krāsu un padara to vienmērīgu un mirdzošu. Ja tonālais krēms šķiet pārāk gaišs, ietonē seju ar bronzeri vai toni tumšāku pūderi (īpaši ap matu līniju un žokli), lai sejas ādu padarītu nedaudz siltāku. Ja tonālais krēms ir pārāk tumšs, sajauc to ar nelielu, zirņa lieluma daudzumu sejas krēma.

Mīts: jo plašāka toņu izvēle, jo vieglāk atrast atbilstošāko manai ādas krāsai.
Patiesība: tie tonālie krēmi, kurus iespējams atrast neskaitāmos toņos, visdrīzāk būs ar īpaši izteiktu un spēcīgu krāsu, tie būs biezi un īpaši sedzoši, tomēr tie, kuru krāsu gamma ir nelielāka, būs plānāki un vieglāki – kas nozīmē, ka tos būs vieglāk kombinēt ar dažādajiem ādas toņiem.

Mīts: vislabākais veids, kā pārbaudīt, vai tonālā krēma tonis der, ir to uzklāt uz rokas virspuses.
Patiesība: vislabākais veids, kā atrast īsto toni, ir izvēlēties trīs toņus, kuri ir vistuvākie tavam ādas tonim un katru plānā kārtā viegli (nelielā strīpiņā) uzklāt uz vaigu kaula līdz žoklim. Šādā veidā redzēsi, kurš tonis vislabāk saskan ar tavu ādu.

Mīts: apgaismoti spoguļi un luminiscences gaismas ir ideālas toņa testēšanai.
Patiesība: toņu pārbaudi vislabāk veikt dabīgā dienas gaismā. Kad uz sejas esi uzklājusi trīs toņu izvēles, izej laukā dabiskā gaismā un paskaties spogulī. Īstais tonis teju vai izgaisīs šajā gaismā.

Mīts: nav nozīmes vai tonālais krēms un konsīleris ir no vienas filmas.
Patiesībā: šie abi produkti, ja ir no vienas firmas, tiek veidoti uz vienas bāzes un formulas, lai savā starpā labāk sajauktos un pigmenti būtu līdzīgi, tomēr, ja esi atradusi šos divus produktus, katru no sava zīmola, un tie lieliski pilda savas funkcijas, viss kārtībā!

Mīts: vienmēr jāizvēlas konsīleris toni gaišāks nekā mans tonālais krēms.
Patiesība: ja mērķis ir izgaismot acu zonu un maskēt tumšos lokus, tad jā, viss kārtībā! Tomēr, lai nosegtu izsitumus vai rētas, izvēlies dzeltena toņa konsīleri, kas ir vistuvāk tam tonim, kādā ir tavs tonālais krēms. Jebkas gaišāks par to, izgaismos to, ko centies noslēpt.

 

youtube icon
Abonēt youtube