Melnajā piektdienā, 13.maijā, Grīziņkalnā ar priekšnesumiem un strītbola turnīru tika atklāta 8. Ghetto Games sezona. Pasākumi saimnieki Raimonds Elbakjans un Renārs Zeltiņš bija parūpējušies par spilgtiem priekšnesumiem un dažiem jaunumiem, ko nesusi līdzi 8.sezona.

Oficiālajā atklāšanā pasākuma saimnieki laukumā tika ienesti, sēžot laikā, jo esot solīts, ka „laiks šajā dienā nebūs viens no labākajiem”. Latvijas himnu atklāšanā dziedāja dziesmu konkursa Ghetto Faktors uzvarētāja Taronuhi Hačjana.

Kā jau katru gadu, arī šogad Ghetto Games atklāšana neiztika bez jautriem un pat smieklīgiem momentiem. Skaļas ovācijas izpelnījās par tradīciju kļuvušais deju konkurss, kur no publikas tika izvēlēti trīs cilvēki, kas savā starpā sacentās dejas prasmēs. Uz vietas tika arī filmēts kopīgs flešmobs jeb zibakcija, kur gan dalībnieki, gan skatītāji vienojās kopīgā dejā. Par smiekliem arī bija parūpējušies improvizācijas teātra „Spiediens” aktieri.

Strītbola turnīrs bija tikai daļa no vakara. 8.sezonas atklāšanā neizpalika arī labdarības akcijas. Visa vakara laikā pasākuma apmeklētāji tika iepazīstināti ar jaunu tradīciju, ko Renārs Zeltiņš atvedis no Japānas. Tradīcija saucas „Vārnu ielas republika”, un, iegādājoties koka vārnu un uzrakstot uz tās novēlējumu, samaksātā nauda tika ziedota bērnu slimnīcai.

Pasākumā viesojās arī kāds puisis, kurš ir izveidojis kādu traku bet patīkamu projektu. 28 dienās, 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs šis puisis katru dienu veiks 42 kilometru distanci uz skrejceliņa. Mērķis šim projektam ir saziedot līdzekļus organizācijai Dr.Klauns, kuri katru dienu iepriecina onkoloģijas nodaļas mazos pacentus un viņu vecākus.

8.sezona Ghetto Games ir sākusies arī ar jaunu mājas lapu. Ja tev ir vēlme apskatīt jauno mājas lapas dizainu, kā arī atrast informāciju par jaunākajiem turnīriem, apmeklē jauno mājas lapu: www.ghetto.lv

Par jauno sezonu paši organizatori saka šādi: „Mums visiem ir liels prieks, ka šī kustība turpinās jau 8.sezonu, un mēs ļoti ceram, ka tā turpināsies arī nākotnē”.

Foto:www.ritakafija.lv

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube