Aizvadītajā sezonā bobslejā, skeletonā un paraboslejā Latvijas sportistiem bija izcili rezultāti. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra ceturtdien, 19.maijā, Saeimas namā sveicot Latvijas sportistus par sasniegumiem aizvadītajā sezonā.

Pateicībā par izcīnītajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem, kas Latvijas vārdam licis skanēt visā pasaulē, kā arī par sporta un aktīva dzīvesveida popularizēšanu I.Mūrniece sportistiem, treneriem, mediķiem, komandu tehniskajiem darbiniekiem un federācijas pārstāvjiem pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus.

Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks sportistiem pateicās par augstajiem sasniegumiem, neaizmirstamām emocijām, kā arī pauda prieku, ka mūsu sportisti visām lielajām pasaules nācijām liek nodrebēt pirms starta.

Aizvadītajā sezonā bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga pirmo reizi Latvijas vēsturē kļuva par pasaules čempioniem, kā arī izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Bobslejisti Uģis Žalims un Intars Dambis izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā divvietīgajām ekipāžām.

Savukārt pirmajā pasaules čempionātā parabobslejā Alvils Brants izcīnīja sudrabu, bet Arturs Klots – bronzu.

Skeletonists Martins Dukurs kļuva par četrkārtēju pasaules čempionu, seškārtēju Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju, kā arī septiņkārtēju Eiropas čempionu. Skeletonists Tomass Dukurs izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā un kļuva par Eiropas čempionu. Skeletoniste Lelde Priedulēna kļuva par pasaules junioru čempioni, kā arī veiksmīgi startēja Pasaules kausa sacensībās.

[videojs youtube=”http://www.youtube.com/watch?v=iYIrfsYWp8s”]

Avots: Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube