Nav pieļaujams, ka Valsts robežsardzes amatpersonai bez iepriekšēja brīdinājuma un tiesiska pamatojuma tiek pārcelts iepriekš paredzētais atvaļinājums, pauda Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Augustāns norādīja, ka arodbiedrībā vērsusies kāda Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersona, jo tai iepriekš paredzētais un apstiprinātais atvaļinājums bez iepriekšēja brīdinājuma un tiesiska pamatojuma pārcelts par diviem mēnešiem uz priekšu.

Arodbiedrības priekšsēdētājs norāda, ka ierobežot fizisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus likums ļauj ārkārtējas situācijas vai izņēmuma stāvokļa gadījumā. “Tādējādi LIDA radās iespaids, ka Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldē izveidojās ārkārtēja situācija vai izņēmuma stāvoklis, ko paredz likums “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”,” norādīja Augustāns.

“Izpētot Ministru kabineta, Valsts robežsardzes, Iekšlietu ministrijas mājas lapu, veicot meklēšanu interneta resursos, ziņu aģentūru paziņojumos, Saeimas un Valsts prezidenta paziņojumos un “Latvijas Vēstnesī”, LIDA neizdevās atrast kaut vai mājienu, ka Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldē vai kādā no tās apkalpojamās teritorijas būtu izsludināta ārkārtēja situācija vai izņēmuma stāvoklis,” izteicās arodbiedrības priekšsēdētājs, norādot, ka LIDA rīcībā nav pietiekamas informācijas un iespējams, ka tik tiešam ir izsludināta ārkārtēja situācija vai izņēmuma stāvoklis.

“Taču jebkurā gadījuma Valsts robežsardzes amatpersonām ir tiesības to zināt,” uzsvēr Augustāns.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube