Gadu no gada Amerikā tiek iemidzināti teju miljons pitbulterjeru. Kā saka pati fotogrāfe: “Tas ir kluss, bet šausminošs slaktiņš.”

Šī suņu šķirne kaut kādā nezināmā veidā cilvēkiem liek justies neērti, kas noved pie milzīgas pitbulterjeru krīzes. Šī suņu šķirne piedzīvo tādus pašus stereotipus un aizspriedumainu izturēšanos kā cilvēki, tādēļ fotogrāfe Sofija Gamanda (Sophie Gamand) ir izveidojusi fotogrāfiju sēriju “Flower Power: Pit Bulls of the Revolution” jeb “Ziedu spēks: Pitbulterjeru revolūcija“. Tieši ziedu kroņi ļauj šos suņus parādīt tieši tik maigā gaisotnē, kā tie to ir pelnījuši.

“Es ceru, ka šī fotogrāfiju sērija ļaus paraudzīties uz pitbulterjeriem savādāk, tā, kādi tie patiesībā ir.”

Šī sērija veidota, iedvesmojoties no baroka un rokoko stila. Ziedi simbolizē gaistošu dzīves kvalitāti, atgādinot mums, ka šīs radības ir trauslas un vērtīgas.

Pitbulterjeri nav vienkārši suņi. Tie prasa īpašu uzmanību, aprūpi un trenēšanu. Pateicoties sliktajai reputācijai, uzskata, ka pitbulterjeri ir vieni no sliktākajiem un bīstamākajiem suņiem.  Un tas galvenokārt tādēļ, ka tieši to viņos ietrenē. Pitbulterjeru galvenais mīnuss ir tāds, ka tie ir tieši tādi, kādus tos veidojam – spēcīgi un lojāli.

“Veidojot šo sēriju, prātoju, vai māksla ir pietiekami spēcīgs veids, kā mainīt pitbulterjeru likteni…”

Saistītās tēmas: fotoPatversmepitbulterjerisuņi

youtube icon
Abonēt youtube