Zaudējums Vācijas izlasei pasaules čempionāta spēlē, pēc kura neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, ir sāpīgs, tomēr Latvijas izlase pelnījusi uzslavas, jo aizvadīja labu turnīru un bija kā vienota ģimene, uzskata Latvijas valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlase turnīru iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

“Žēl par zaudējumu. Abas komandas bija pelnījušas uzvarēt, skatītājiem bija ļoti skaists hokeja mačs. Vienkārši “bullīši” ir loterija. Viņiem palaimējās, iemeta, bet mēs nē. Taču nevajag bēdāties, komanda spēlēja nenormāli labi,” uzskata vārtsargs. “Man prieks spēlēt šajā izlasē, jo esam viena ģimene. Nebija hokejistu, kas spēlētu priekš sevis, visi cīnījās par Latviju.”

Merzļikins šajā pasaules čempionātā, kas viņam bija otrais karjerā, sešos mačos ielaida vidēji 1,98 ripas spēlē, atvairot 93,7% metienu. Viņš uzsvēra, ka salīdzinājumā ar pērno gadu, komanda ir ļoti mainījusies.

“Šogad bija cita trenera saprašana. Komanda saprata trenera teikto un labi visu izpildīja, rezultāti bija. Svarīgākais, ka bijām visi vienoti, nebija neviena, kas spēlēja tikai sev. Bija viens par visiem un visi par vienu,” teica Merzļikins.

“Pirmajos vārtos vāciešiem bija zona? Ja tiesneši nepamanīja… Žēl. Es otrajos vārtos varēju labāk nospēlēt, bet negaidīju tādu asu uzbrukumu. Tomēr cepuri nost komandai, kas parādīja raksturu, un atspēlējās. Šoreiz nedaudz pietrūka,” atzina vārtsargs, kurš par savu labāko maču šajā turnīrā nosauca pirmo cīņu, kad ar 3:0 uzvarēja Dāniju.

“Viss turnīrs bija izcils, esmu lepns par komandu,” atkārtoja Merzļikins.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

 


Attēls: twitter/merzly30

Saistītās tēmas: HokejsMerzļikinsPČ2017

youtube icon
Abonēt youtube