Latvijas Televīzija (LTV) šodien atklājusi pieteikšanos autoru un izpildītāju konkursam “Supernova 2018”, aģentūru LETA informēja LTV pārstāvis Edgars Lākutis.

Pieteikšanās konkursam sāksies plkst.10 un tā ilgs līdz 15.oktobra plkst.23.59. Pieteikties konkursam iespējams projekta mājaslapā “supernova.lsm.lv”, aizpildot pieteikuma anketu.

Konkursa “Supernova 2018” uzvarētājs iegūs iespēju uzstāties starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kuru šogad pie televīzijas ekrāniem noskatījās 220 miljoni skatītāju Eiropā un pasaulē.

Ceturtajā konkursa sezonā veiktas būtiskas izmaiņas konkursa nolikumā, kas šoreiz paredz, ka konkursā kā dziesmu mūzikas vai vārdu līdzautori, kā arī studijas producenti drīkst piedalīties ārvalstu pilsoņi. Tas darīts ar mērķi iegūt augstākas kvalitātes dziesmas un veicināt pieredzes apmaiņu starp Latvijas un ārvalstu industrijas pārstāvjiem.

Tāpat atbilstoši “Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports” iniciatīvas šogad pirmo reizi konkursam “Supernova 2018” dziesmas tiks rakstītas arī īpašā dziesmu rakstīšanas nometnē. Tādu pašu pieredzi izmanto arī Igaunijas Eirovīzijas atlases konkurss “Eesti laul”, kurā divus gadus uzvarējušas dziesmas, kuras tapušas līdzīgā nometnē.

youtube icon
Abonēt youtube