Raimonds Čudars. Foto izgūts no Facebook @Raimonds Čudars

Bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, jaunais klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars kā advokāts ir pabijis gandrīz visos Latvijas cietumos.

Politiķis izdevumam “Privātā Dzīve” atklāj, ka studējis jurisprudenci, pārsvarā praktizējies civillietās un komerclietās, taču nav vairījies arī no krimināllietām. “Jebkurā gadījumā Centrālcietumā kā advokāts esmu bijis. Man liekas, ka esmu bijis gandrīz visos cietumos. Nu, paskaitīsim – Rīgas cietumos esmu bijis visos, Liepājā un Daugavpilī esmu. Laikam neesmu bijis tikai Valmieras cietumā,” stāsta ministrs.

Vaicāts, kurš no cietumiem ir komfortablākais, un kurā pats gribētu sēdēt, ministrs smejas un saka, ka pēdējo reizi cietumā bijis 2000. gadu vidū kā advokāts. “Visticamāk, pa šo laiku apstākļi daudzos cietumos ir mainījušies, tāpēc grūti šodien objektīvi atbildēt, kurš ir tas labākais,” žurnālam norāda ministrs.

Tāpat politiķis atklāj, ka par Salaspils mēru kļuvis 35 gadu vecumā, bet pirms tam astoņus gadus bija domes deputāts. “Būtu muļķīgi teikt – ak, tas nebija mans mērķis. Politika mani saistījusi jau kopš vidusskolas,” atklāj Čudars. Salaspils mēra krēslā viņš aizvadījis četrus sasaukumus.

Šobrīd viņš vada Klimata un enerģētikas ministriju Maskavas ielā – “rajonā ar milzīgu potenciālu un vēsturisku auru”. Vaicāts, vai Maskavas forštates rajons ministru nebaida, viņš atklāj, ka “ne īpaši”. Arī miesassargu viņam nav un viņš nejūt īpašu vajadzību pēc aizsardzības.

Lasiet arī: Brigmanim uzkrāti vairāk nekā 400 000 eiro; deklarējis arī laimestus

Uz darbu ministru ved šoferis – pēc viņa teiktā, “tas ir veids, kā tikt galā ar sarakstu, kas dienas laikā jāizdara.” Taču ministrs bieži izmanto arī sabiedrisko transportu, jau kopš jaunības viņam patīk vilciens, vēsta “Privātā Dzīve”.

youtube icon
Abonēt youtube