Aleksejs Navaļnijs. Foto: Instagram @navalny

Krievijas kolonijā miris opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs – saskaņā ar Federālā soda izpildes dienesta (FSIN) datiem Navaļnijam pēc pastaigas pēkšņi kļuva slikti un ārstiem viņu neizdevās atdzīvināt, vēsta Unian.

“Pēc pastaigas viņš jutās slikti un gandrīz uzreiz zaudēja samaņu. Nekavējoties ieradās iestādes mediķi un tika izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Tika veikti visi nepieciešamie reanimācijas pasākumi, kas nedeva pozitīvus rezultātus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti apstiprināja notiesātā nāvi,” teikts paziņojumā.

“Jau arī ekspertīze gatava. (..) Jebkurā gadījumā tā ir politiska slepkavība,” vēsta Navaļnija projekta izveidotais kanāls, ziņojot, ka Navaļnija nāvē vaino trombu.

Alekseja Navaļnija advokāts Leonīds Solovjovs laikrakstam “Novaja Gazeta” iepriekš sacījis, ka viņš trešdien atradās kolonijā. Šobrīd viņš atsakās komentēt notikušo.  “Ņemot vērā Alekseja Navaļnija ģimenes lēmumu, es neko nekomentēju. Tagad mēs skaidrojam notikušo. Advokāts pie Alekseja bija trešdien. Toreiz viss bija kārtībā,” sacīja Solovjovs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs medijiem sacīja, ka tiek veikta pārbaude saskaņā ar visiem noteikumiem. Viņš norādīja, ka ārsti noskaidros, kas izraisīja nāvi. Putins par notikušo jau ir informēts.

Navaļnijs dzimis 1976. gada 4. jūnijā.

“Lai arī kādas būtu domas par Alekseju Navaļniju kā politiķi, viņu vienkārši brutāli noslepkavoja Kremlis. Tas ir fakts, un tas ir jāzina par Krievijas pašreizējā režīma patieso būtību. Izsaku līdzjūtību ģimenei un draugiem, “ vietnē X ierakstījis Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Arī Latvijas premjerministre Evika Siliņa vietnē X ierakstījusi: “Dziļa līdzjūtība Navaļnija ģimenei un visiem, kas mīl brīvību. Putina režīms ieslodzīja un tagad līdz nāvei nomocīja vienu no pēdējiem demokrātijas simboliem Krievijā. Es aicinu Krieviju pārtraukt politiskās opozīcijas apspiešanu un atbrīvot visus politieslodzītos.”

Arī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš paudis līdzjūtību un uzsvēris: “Viņa nāve pilnībā gulstas uz Putina noziedzīgā režīma sirdsapziņas.”

Lasiet arī: «Ļoti, ļoti svētīgi» – Samanta Tīna pirms kāzām ievērojusi 40 dienu askēzi

Lasiet arī: VIDEO | Iepazīsties, jaunā parauga pase – ar ko tā atšķiras no iepriekšējās

Lasiet arī: Rīgas domē atbalsta nosaukumu maiņu Maskavas ielai un citām ielām tās tuvumā

Lasiet arī: Pirmais klients Lidl atvēršanu Jelgavā gaidījis kopš iepriekšējās dienas vakara

Lasiet arī: Alfonsa sindroms – četras zodiaka zīmes, kuru pārstāvji visbiežāk dzīvo uz sieviešu rēķina

Lasiet arī: VIDEO | Jēkabs Rēdlihs: Man bija kauns pieņemt un atzīt, ka netieku galā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Aleksejs Navaļnijsopozīcijas politiķis

youtube icon
Abonēt youtube