Ik dienas, nemaz par to īpaši nepiedomājot, tu dari visas tās lietas, ka pēc zinātnieku teiktā uzlabos tavu atmiņu. Rīta kafija? Ir! Sporta zāles apmeklējums pēc darba! Ir! Lasis vakariņās? Arī ir! Bet tagad, saskaņā ar nesen veiktu pētījumu, ir vēl viens lielisks un noteikti patīkams veids, kā uzlabot atmiņu – sekss. 

Jā, izlasīji pareizi! Šā gada novembrī tika veikts pētījums, tas rāda, ka ir zināma saikne starp aktīvu seksuālo dzīvi un atmiņas uzlabošanos. Šis pats pētījums norāda, ka tām sievietēm, kurām ik dienas bija patīkams un baudāms sekss, bija daudz labāka verbālā atmiņa, nekā tām, kuras bija aizņemtas.

Lai veiktu pētījumu, tajā piedalījās 78 sievietes vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Tika aizpildīta aptaujas anketa par seksuālo uzvedību un citiem dzīves apstākļiem, pēc tam tām lika iegaumēt dažādus faktus, sejas, kuras rādīja datora ekrānā. Pēc tam tika rādītas jaunas fotogrāfijas un vecās, liekot atšķirt, kuras pirms tam tika rādītas.

Pēc tam, kad dati tika izanalizēti, tie rādīja visai interesantus rezultātus: tās sievietes, kuras aptaujā bija norādījušas, ka viņām regulāri ir sekss ar pretējo dzimumu, daudz labāk spēja atcerēties rādītās fotogrāfijas un faktus, salīdzinājumā ar tām, kuras ar seksu nodarbojas mazāk.

Pētījuma autori uzskata, ka seksa laikā tiek stimulēti nervi, kad palīdz smadzeņu darbībā, līdz ar to uzlabo atmiņu. Un kļūst labāk: kaut arī pētījumā tas netika izzināts, speciālisti domā, ka sekss spēj uzlabot arī citas kognitīvās funkcijas, piemēram, orientēšanās spējas.

Protams, tas joprojām nenozīmē, ka, ja ik dienas pavadīsim mīļotā skavās, baudot seksu, mūsu atmiņa kļūs fenomenāla. Šim pētījumam ir nelieli ierobežojumi – mazs respondentu skaits un seksuālo aktivitāti norādīja pašas pētījuma dalībnieces. Tādēļ nepieciešami pastiprināti pētījumi.

Taču, ja gribi rast lielisku iemeslu, kādēļ mesties mīlas priekos, šķiet šis varētu būt diezgan labs. 🙂

Avots: redbookmag.com

Saistītās tēmas: Atmiņaattiecībassekss

youtube icon
Abonēt youtube