Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms šī gada Eiropas čempionāta aizvadīs kopumā deviņas pārbaudes spēles, tostarp pret principiālo pretinieci Lietuvu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolisti treniņnometni uzsāks 17.jūlijā, bet pirmie pārbaudes mači būs mēneša beigās – 28. un 29.jūlijā Tamperē pret Somijas valstsvienību.

Savukārt pēc tam 4.-5.augustā tiks aizvadīts pārbaudes turnīrs Klaipēdā, kur pusfinālā būs jātiekas ar Gruzijas valstsvienību. Otrā pārī spēkosies Lietuva un Polija.

Pirmo pārbaudes maču savā laukumā Latvijas izlase aizvadīs 11.augustā jeb nepilnu mēnesi pēc treniņnometnes sākuma, tiekoties ar Poliju.

Tikmēr 18.-20.augustā pārbaudes turnīrs jau būs Rīgā, kurā piedalīsies Latvija, Lietuva un Rumānija, savā starpā aizvadot viena apļa sacensības. Tas nozīmē, ka sagatavošanās cikla ietvaros Latvija ar lietuviešiem varētu tikties pat divas reizes.

Savukārt pārbaudes spēļu ciklu Latvija noslēgs 24. un 25.augustā, kad Rīgā tiks aizvadītas divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim, bet Latvijas izlase cīnīsies Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un “play-off” cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Latvija šogad Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Vēl 2015.gadā Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Pateicoties sekmēm iepriekšējā finālturnīrā, Latvijai šoreiz nebija jāpiedalās kvalifikācijā. Pēc šī gada Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri tiks aizvadīti vien reizi četros gados.

Šī ir pirmā sezona, kad Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlē uzreiz divi latviešu basketbolisti, turklāt Kristaps Porziņģis jau ir kļuvis par līgas zvaigzni, tomēr pagaidām nav zināmi viņa un Dāvja Bertāna vasaras plāni.


Foto: olimpiade.lv

Saistītās tēmas: BasketbolističempionātsEiropa

youtube icon
Abonēt youtube