Kad vakar, 7.jūlijā, dažādās pilsētās visā ASV notika demonstrācijas, protestējot pret policijas uzbrukumiem diviem melnādainajiem vīriešiem un viņu nogalināšanu, Dalasā miermīlīgo protestu pēkšņi pārtrauca snaiperu uzbrukums. Vismaz 11 policisti tika sašauti, četri no viņiem ir nogalināti, saskaņā ar Dalasas policijas pārvaldes virsnieka Deivida Brauna (David Brown) teikto.

Plkst. 20:58 notika mūsu ļaunākais murgs,” preses konferencē sacīja Dalasas mērs Maiks Roulings (Mike Rawlings).

Dalasas policijas amatpersonas apgalvo, ka vismaz divi snaiperi piedalījās asiņainajā apšaudē, kas sākās uz paaugstinātām pozīcijām virs protesta vietas.

Aizdomās turamā persona sarunās ar policiju paskaidroja, ka “tuvojas gals un viņi plāno nogalināt arvien vairāk no mūsu cilvēkiem, kas ir tiesībaizsardzības iestādes darbinieki.” Ap šīm iestādēm arī atrodoties bumbas, kas tagad liks policijas darbiniekiem izvēlēties daudz drošāku un uzmanīgāku taktiku.

Policijai ir vismaz viens aizdomās turamā persona, kura, pēc policijas teiktā, nevēlas sadarboties ar detektīviem, kā arī šobrīd norit otra aizdomās turamā intensīva meklēšana.

Protestā piedalījās aptuveni 800 protestanti un 100 policijas darbinieki, saskaņā ar dalasas policijas teikto. Ceturtdienas vakarā Dalasas policija Twitter kontā pat ievietoja fotogrāfiju, kurā policija redzama kopā ar mierīgajiem protestantiem.

Aculiecinieka video no apšaudes ar policiju ir skatāms šeit: https://www.facebook.com/michaelbautista86/videos/899698650159344/

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube