Ja dievini laiku pavadīt internetā, skatoties dažādus blogus, kas saistīti ar skaistumu, tad noteikti jau zināsi, ka šobrīd ārkārtīgi populāras kļuvušas tā saucamās salvešu/papīra/lokšņu sejas maskas (no ang. sheet mask), kuras izskatās kā papīra loksne, kurai izgriezti caurumi acīm, degunam un mutei. 

Šīs salvetes ir piesūcinātas ar sejas ādai tik ļoti nepieciešamajiem vitamīniem – tā tiek pabarota, mitrināta un sniegta labākā kopšana, kāda tai nepieciešama.

Kas tad īsti ir “sheet mask”

Tā ir salvešveida maska no īpaša auduma, kas piesūcināta ar vitamīniem un sejai nepieciešamām vielām jeb serumu. Šīs loksnes veidotas no dažādiem materiāliem, ieskaitot papīru, šķiedrām vai gēliem.
Šīs maksas krasi atšķiras no tām sejas maskām, kuras pastas veidā klāj uz sejas, jo tev ir nepieciešams tikai uzlikt uz sejas šo salveti, ļaut tai noteiktu laiku pildīt savas funkcijas un pēc tam noņemt nost, sejas ādā iemasējot vai maigi notīrot lieko serumu. Šī sejas maska veidota tā, lai to būtu ātri un vienkārši lietot.

Kā to lietot? 

Tas ir pavisam vienkārši – atkarībā no maskas funkcijām un norādītā laika, tā vienkārši jāizņem no iepakojuma, tā jāuzliek uz sejas, atstājot acis un muti neskartu. Jāpatur norādītais laiks (lielākoties tās ir no 15 līdz 30 minūtēm) un pēc tam vienkārši jānoņem nost, un jānotīra liekais serums, kas aplicis uz sejas, to iemasējot sejas āda vai viegli notīrot ar vates plāksnīti.

Nu kurienes oriģināli nāk šīs sejas maskas? 

To izcelsmes vieta ir Dienvidkoreja. Tā ir slavena ar saviem centieniem un izcilajiem sasniegumiem kosmētikas un ādas kopšanas jomā. Šobrīd šīs maskas ir neatliekama Āzijā dzīvojošo sieviešu ikdienas sastāvdaļa. Tā šobrīd krasi maina skaistuma industriju un ar lieliem soļiem ienāk ne tikai ASV tirgū, bet savu ceļu atradušas arī pie mums Latvijā. Šobrīd šāda veida sejas maskas kļuvušas par 60% populārākas, nekā jebkuri citu sejas kopšanas līdzekļi.

Kā šīs maskas strādā un kas tajās ir tik īpašs? 

Šīs maskas ir piesūcinātas ar koncentrētu serumu, kura sastāvā ir neskaitāmi vitamīni un hiāluronskābe, kas sniedz daudz laba mūsu sejas ādai. Šajās maskās ir arī ūdens, kā rezultātā vitamīni un hiāluronskābe spēj šķīst un veiksmīgāk iesūkties ādā, dodot tai īstu vitamīnu un skaistuma triecienu. Šīs maskas mitrina sejas ādu, tās padara ādu mirdzošu, un dažas no tām pat spēj tavu ādu padarīt tvirtāku, novēršot jebkādas novecošanās pazīmes. Būtībā viena sejas maska ir tikpat kā tas pats, kas sejas procedūru apmeklējums pie kosmetologa.
Ja esi cilvēks, kura ikdienas dzīve ir ārkārtīgi steidzīga un vienmēr ceļā, tad šī maska ir lielisks risinājums. Tā nav jānomazgā, kā rezultātā pēc tās uzklāšanas atliek sejas ādā iesmērēt lieko serumu, un tas pildīs sejas krēma funkcijas. To droši vari iesmērēt arī rokās, kakla un dekoltē zonā.

Vai šīm maskām ir arī kāda negatīva īpašība? 

Ja meklē sejas masku, kas attīra ādu no atmirušajām šūnām, tad tas diemžēl nenotiks. Šīs maskas tikai baro un mitrina ādu. Tā vietā tev jāmeklē sejas maskas, kas ir kā pasta. Tāpat šī sejas maska neder sejas ādai, kas cīnās ar akni. Pirms tās lietošanas noteikti jāpārliecinās par to, kāda būs sejas ādas reakcija uz to. Labākais veids ir tās serumu nedaudz iesmērēt ādā, kas ir aiz auss. Tā ir vislīdzīgākā sejas ādai un ja parādīsies kāda reakcija, to noteikti neredzēs citi.
Tās uzklāšana dažkārt var būt nedaudz piņķerīga. Jo tā ir ārkārtīgi plāna un slapja vai pat lipīga. Tomēr, kad pie tās uzklāšana pierod, tas problēmas vairs nerada.

Kādas vielas atrodas šajā sejas maskā? 

Tas atkarīgs no tā, kādam mērķim tā ir paredzēta. Tomēr ir vielas, kas tiek izmantotas katrā maskā, piemēram, alveja, C vitamīns, retāk saberztas pērles, gliemežu ekstrakts un jūras aļģes.
Lai pasargātu ādu no dažādām sēnīšu infekcijām un baktērijām, sastāvā iekļauj dažādus parabēnus, kas diemžēl nav īpaši labi ādai. Ja izvēlies šāda veida sejas masku, noteikti izlasi tās sastāvu, labas kvalitātes maskas no šiem parabēniem izvairīsies.

 

Saistītās tēmas: sejas maskaSheet maskaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube