Mūsu pašu skeletona leģenda Martins Dukurs iegūst jau piekto pasaules čempiona titulu Vācijā Kēnigszes trasē, kur Martins palika nepārspēts visu četru braucienu summā. Brālis Tomass Dukurs čempionātā ieņēma 12. vietu.

Šī bija pirmā reize, kad čempionāta norise sākās piektdien, tad bija viena diena brīva, bet noslēdzošie divi braucieni notika tikai svētdien. Šoreiz tieši Martina Dukura iekrātais pārsvars pēc pirmās dienas ļāva saglabāt līdera pozīciju arī pēc 3. brauciena, kurā izdevās uzrādīt tikai 4. rezultātu.

Tomass Dukurs pēc pirmās sacensību dienas bija 8. vietā, bet arī viņu iegāza 3. brauciens, kurš, kā teica treneris Dainis Dukurs, bija sliktākais Tomasa brauciens 15 gadu laikā. Finišā tikai 21. rezultāts, trīs braucienu summā atkāpjoties uz 9. vietu. Ceturtais brauciens padevās nedaudz labāks, bet arī tika zaudēta sava pozīcija, atkāpjoties uz 12. vietu čempionātā.

Pasaules čempionāts svētdien turpinās ar noslēdzošajiem diviem braucieniem bobslejā četriniekiem. Savukārt skeletona sacensības šogad vēl reizi notiks 17. martā, kad Pasaules kausa noslēdzošais 8. posms risināsies jaunuzceltajā trasē Phjončhanā, Korejā.


Avots: bobslejs.lv | Foto: CBC Sports

youtube icon
Abonēt youtube