Rozā Himalaju kristālu sāls pēdējos gados ir kļuvis ārkārtīgi populārs, un ļoti ticams, ka arī tu par to esi dzirdējis.

Ja nu tomēr neko neesi par to dzirdējis, tad pastāstīsim, kādēļ tas ir tik labs, īpaši salīdzinājumā ar jūras un parasto balto galda sāli.

Rozā Himalaju sāls ir īpašs, un tas ir atrodams tikai Āzijā. Tiek uzskatīts, ka pirms 200 miljoniem gadu milzu laukums ar kristalizētu jūras sāli tika aprakts zem lavas slāņa. Laika gaitā sāls zem šīs lavas pārtapa akmeņiem līdzīgā veidolā, kur tas glabājās senatnīgā stāvoklī, svešu mūsdienu roku neskarts.

Labumi?

Rozā Himalaju sāls ir pārpildīts ar minerālvielām. Starp citu, 84 minerālvielas, kas atrodas cilvēka organismā, atrodamas arī šajā sālī. Daži no minerāliem, kas jāpiemin, ir nātrija hlorīds, sulfāti, kalcijs, kālijs un magnijs. Tāpat jāpiemin, ka, ēdot šo sāli, uzņemat mazāk nātrija, jo tas ir mazāk rafinēts un lielākos gabalos.

Ēdot šo sāli:

Uzlabojas asinsvadu veselība;
Uzlabojas elpošanas un plaušu funkcijas;
Stabilizējas pH līmenis jūsu šūnās;
Cīnās ar novecošanās pazīmēm;
Uzlabojas miega kvalitāte;
Uzlabojas vēlme pēc seksuālas tuvības;
Mazinās muskuļu spazmas;
Uzlabojas ūdens uzsūkšanās organismā;
Stiprinās kauli;
Pazeminās asinsspiediens;
Uzlabojas asins cirkulācija;
­Organisms attīrās no smagajiem metāliem.

Jāteic, ka šīs ir tikai dažas populārākās īpašības, kas lielisku padara šo īpašo sāli.

Cits sāls

Lai saprastu, cik patiesībā labs ir šis rozā Himalaju sāls, salīdzināsim to ar jūras un galda sāli.

Jūras sāls ir otra labākā sāls izvēle. Tomēr ar katru gadu šis sāls kļūst arvien rafinētāks, līdz ar to zaudē savas labās īpašības. Nemaz nerunājot par to, ka jūras un okeāni tiek piesārņoti teju pa stundām. Sakarā ar pavisam vienkāršu faktu, ka Himalaju sāls tiek uzglabāts perfektos apstākļos, tas nenoliedzami ir labākā izvēle.

Galda sāls noteikti ir sliktākā izvēle. Šis sāls ir izsūkts, un tajā vairs nav organismam nepieciešamās un labās minerālvielas, atstājot vien nātriju un hlorīdu. Tas ir balināts un attīrīts no ķimikālijām, pirms tiek “cepts” augstā temperatūrā. Turklāt jods, kas tiek pievienots sālim, bieži ir sintētisks, padarot to grūti sagremojamu un absorbējamu.

Protams, rozā Himalaju sāls būs dārgāks, nekā iepriekš minētais jūras un galda sāls, tomēr tas tavam ķermenim dos daudz vairāk laba. Vai tad tas nav pietiekami labs iemesls, lai to iegādātos?

 

Saistītās tēmas: minerālvielasrozā Himalaju sālsveselība

youtube icon
Abonēt youtube