Bieži vien dzirdam no sievietēm to, ka pirms attiecībām viņas bijušas aktīvākas, patstāvīgākas, neatkarīgākas un visādi citādi brīvākas. 

Kā izrādās, sievietes bieži vien mēdz sūdzēties daudz vairāk par brīvības trūkumu, nekā vīrieši. Kādēļ tā? Galvenokārt tādēļ, ka sabiedrībā ierasts domāt un uzskatīt, ka sievietes pienākums ir domāt par citiem, pirms domājam pašas par sevi. Īpaši, ja runa ir par mīlestību. Tomēr eksperti uzsver, ka veiksmīgas attiecības veidojas vien tad, ja abi partneri vienlīdzīgi var baudīt laiku paši ar sevi, baudīt brīvību un neatkarību.

Laiku pa laikam izbaudīt brīvību ir noderīgi vairāku iemeslu dēļ: tajā laika tu vari darīt to, kas tev pašam patīk, nespiežot to darīt savam partnerim, līdz ar to, abi esat apmierināti. Nav strīdu un nesaskaņu. Pēc šāda laika, ko velti tikai sev, tu novērtē to laiku, kas dots abiem kopā, tas iegūst jēgu.

Tādēļ, ja līdz šim visu savu dzīvi pakārtoji otram cilvēkam, laiks to mainīt.

1. Ieplāno aktivitātes, ko darīsi viena pati.

Kad esi jaunās attiecībās, visu savu brīvo laiku noteikti vēlies pavadīt ar savu mīļoto. Kvalitatīvs laiks kopā ar mīļoto dara laimīgu gan tevi, gan otru, tad kādēļ bēdāties par izlaistu frizieri vai manikīru, vai ne? Nepareizi. Konstanta sevis nostādīšana otrā vietā ir neveselīgu attiecību pamatā. Ir svarīgi novērtēt arī pašas vajadzības. Ja vēlies, dodies pie friziera, uz spa vai masāžu. Ja ieplānotajā laikā tavs partneris vēlas pavadīt ar tevi laiku, neatcel ieplānoto, bet ej un dari. Mīļotais pagaidīs.

2. Satiecies ar draugiem.

Nav jau nekāds jaunums, ka jaunas attiecības mēdz attālināt no draugiem. Tomēr jāteic, tas nav labais tonis. Lai nesanāktu tā, ka attiecību dēļ zaudē visu savus mīļos draugus, vismaz reizi nedēļā ieplāno dienu, kurā satiksieties, parunāsiet un pavadīsies laiku kopā. Un atceries, ja esi norunājusi ar draugiem tikties, neprasi savai otrai pusītei atļauju, bet vienkārši dodies uz tikšanos. Tieši tādēļ to sauc par neatkarību, kad tev nav jāatskaitās par katru soli.

3. Pavadi laiku tikai pati ar sevi.

Ja esi izplānojusi nedēļas nogalē aizbēgt no visa un tavam partnerim ir pārāk daudz darba vai arī nav vēlme to darīt, negaidi, kad viņš mainīs domas, bet rīkojies. Nesēdi mājās un galvā nepārcilā attiecības un nedusmojies lieki, vienkārši pavadi laiku kopā ar sevi. Dodies velo braucienā, apmeklē jaunas kafejnīcas, tūrisma objektus. Ja viss noritēs veiksmīgi, tev būs jauni piedzīvojumi, kuros dalīties. Un būsi atpūtusies.

4. Dodies ciemos pie savas ģimenes viena.

Saprotams, ka brīvdienās mājās vēlies aizvest arī savu otro pusīti, tomēr nav vajadzība to darīt katru reizi, kad dodies turp. Dažkārt ir noderīgi pavadīt laiku kopā tikai ar ģimeni, bez otras pusītes. Ģimenes māja ir vieta, kur tu vari restartēt prātu, atpūsties un relaksēties.

5. Izstāsti viņam, kādēļ ik pa laikam tev ir nepieciešama brīvība.

Iespējams, tev liksies, ka tava jaunatrastā brīvība jūs nošķir, tādēļ svarīgi otram izstāstīt iemeslus, kādēļ šī brīvība ir nepieciešama. Izstāsti, laiks pašai sev tev ļauj uzlādēties un pasargāt vienam otru. Izstāsti, ka šī brīvība pēcāk ļauj novērtēt kopā būšanu. Jūs viens otram neesat apnikuši, kā rezultātā attiecības ir daudz produktīvākas. Izpaliek strīdi un nesaskaņas.

Saistītās tēmas: attiecībasBrīvībaNeatkarība

youtube icon
Abonēt youtube