Aizvadītajā nedēļas nogalē 25 atraktīvi un talantīgi bērni no visas Latvijas pulcējās Rīgā, lai pierādītu, ka var kļūt par Latvijā pirmā YouTube kanāla bērniem Amigo Juniori vadītājiem. Ieskaties atlases norisē un uzzini, ko vēl bez drosmes un svaigām idejām meklēja žūrija, kamēr paši konkursa finālisti sola uzkāpt Everestā vai pat saskata savu dubultnieku Tomā Grēviņā.

Skaties atlases video no zinātkāres centra ZINOO Rīgā:

Divu dienu garumā žūrijas komanda, apvienojot Latvijā pazīstamo radio dīdžeju Tomu Grēviņu un pieredzes bagātos, kā arī jauniešu vidū populāros youtuberus Laurlāci un Joret klātienē pārbaudīja  kandidātu gatavību sekot savam sapnim un kļūt par kādu no diviem jaunā kanāla vadītājiem.

 

Nenoliedzami, bērni un jaunieši sociālajos tīklos, tostarp YouTube, pavada daudz laika un youtuberis ir daudzu bērnu un jauniešu aktuālā sapņu profesija. Vienlaikus šajā vidē pietrūkst tieši bērniem piemērota – kvalitatīva un interesanta – satura latviešu valodā. Tāpēc šis ir Latvijā līdz šim nebijis projekts – YouTube kanāls, kas paredzēts 7 līdz 12 gadu vecai auditorijai un pie kura izstrādes, plānojot raidījumu saturu, strādās paši bērni – kanāla vadītāji.

Pašlaik turpinās aktīvs darbs žūrijai izvērtējot visu finālistu sniegumu, lai jau līdz novembra beigām varētu paziņot uzvarētājus, kuri turpmāk rūpēsies par to, lai Latvijas YouTube vidē piedāvātu bērniem aizraujošu un vērtīgu saturu, kas rosina domāt, izzināt pasauli sev apkārt un izmēģināt arvien jaunas lietas, lai brīvo laiku pavadītu jēgpilni.

Vairāk informācijas, rakstot uz e-pastu: amigojuniori@amigo.lv.

Saistītās tēmas: Amigo Juniori vadītājiToms Grēviņš

youtube icon
Abonēt youtube