Joprojām aktuālā tēma – kas nesīs atbildību par notiekošo Rīgas satiksmē? Skandālu vilnis turpina augt – šonedēļ tika aizturēts arī uzņēmuma Rīgas karte valdes loceklis, no amata atstādinātais pašvaldības SIA Rīgas satiksme darbinieks Aleksandrs Brandavs,  raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN). Atkāpies no amata arī pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksmespagaidu vadītājs Anrijs Matīss. Tikmēr jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce neizslēdz iespēju atstādināt Nilu Ušakovu no Rīgas mēra amata. Jautājums – kas mainīsies, ja atstādinās vienu Ušakovu, nevis visu domi. Ja rauj nezāli, vai tad saknes atstāj?

Tikmēr valdība beidzot ir apstiprinājusi likumprojektu par valsts budžetu 2019.gadam. Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā.

Savukārt prokuratūra lūdz smagos noziegumos apsūdzētajam Aivaram Lembergam piemērot astoņu gadu ieslodzījumu un 64 500 eiro naudas sodu.

BNN sniedz apkopojumu par šīs nedēļas aktuālākajiem notikumiem, kurās ietvertas tādas tēmas kā Tiesa; Cīņa; Finansējums; Pārmaiņas?; Uztraukums; Secinājums; Aizturētais.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube