Čulpana Hamatova. Foto izgūts no Instagram @chulpanofficial

Aktrises Čulpanas Hamatovas brālis Šamils, kurš šobrīd Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī atveido galveno lomu izrādē “Kaligula”, tāpat kā māsa ir pilnīgi mainījis savu dzīvi, pārceļoties uz Latviju, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Uz Latviju ar sievu Kseniju un meitu Miu atbraucām pagājušā gada augustā. Kad šeit nokļuvām, sākumā nezināju, ko iesākt. Esmu mācījies režisoros un bijis aktieris, tāpēc sazinājos ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri. Viņi piekrita mani ņemt savā paspārnē, lai gan tobrīd pat nebiju nokārtojis darba atļauju. Sākumā strādāju bez maksas. Tas mani arī apmierināja, jo galvenais bija darboties savā profesijā,” izdevumam stāsta Hamatovs, piebilstot, ka vēlāk nokārtojis darba atļauju un tagad ir oficiāli pievienojies teātra aktieru pulkam.

“Kad meitai Miai jautāju, vai gribētu atgriezties Maskavā, viņa atbildēja: “Nē!”. Viņai šeit ļoti patīk – gan jūra, gan bērnudārzs, kuru apmeklē. Miai te jau ir daudz jaunu draugu. Viņa latviešu valodu prot labāk nekā es. Sieva kā režisore tagad strādā pie savas īsfilmas. Maskavā mēs vairs neplānojam atgriezties. Ja kādreiz braukšu uz Krieviju, tad tikai lai apciemotu vecākus, jo mamma un tētis ir cienījamā vecumā, viņiem nepieciešams atbalsts. Mūsu īstās mājas tagad ir Latvija,” žurnālam saka Šamils Hamatovs, kurš dzīvo Jūrmalā, bet strādā Rīgā.

“Jā, Maskavā ir vismaz 20 teātru, vairāk aktieru, un konkurence ir lielāka. Bet galīgi nav tā, ka Krievijas teātros visi ir zvaigznes. Es, piemēram, ilgu laiku spēlēju mazas lomas. Kad beidzot tiku pie galvenās, bija grūti, jo trūka pieredzes,” stāsta aktieris.

Šamils izdevumam atklāj, ka latviešu valodu apgūs ar pedagoga palīdzību. “Es noteikti gribu iemācīties latviešu valodu, jo izjūtu valodas barjeru,” teic aktieris.

Lasiet ari: Lauztas kājas dēļ Kols plāno vērsties tiesā pret zinātnes centru Vizium

Jau vēstīts, ka Čulpana Hamatova Jaunā Rīgas teātra trupai pievienojās pēc tam, kad asi nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā un pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Aktrise iepriekš spēlējusi divās Hermaņa iestudētajās izrādēs Maskavas Nāciju teātrī.

Viņa ieguvusi “Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā “Gada aktrise” par nospēlēto lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē “Post Scriptum”.

“Dārgie draugi, es esmu ļoti iepriecināta par šo balvu. Es saku lielu paldies režisoram Alvim Hermanim, visam teātrim, cilvēkiem, kas ar mani strādāja un, protams, skatītājiem. Es esmu ļoti pateicīga Latvijai, ka es varu šeit dzīvot un strādāt savā profesijā. Man tas ir ļoti svarīgi, ka šeit, Latvijā, es varu būt uz skatuves un pilnvērtīgi strādāt. Liels, liels paldies par to!” saņemot balvu, latviski teica krievu aktrise.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube