Maksims Galkins. Foto: Instagram @maxgalkinru

Dzintaru koncertzālē nākamā gada 9. augustā uzstāsies Latvijas publikā sirsnīgi iemīļotais humorists, Krievijā par ārvalstu aģentu atzītais Maksims Galkins.

Humorists radījis jaunu programma “Skaistā tuvotne”, ko Latvijas publika ieraudzīs vasarā. Maksims Galkins ir viens no retajiem māksliniekiem, kurš katru reizi koncertos piedāvā skatītājiem atjauninātu programmu, informē organizatori.

Jau divas sezonas Maksima Galkina koncerti Latvijā tiek izpārdoti dažu dienu laikā ne tikai Jūrmalā, bet arī citās Latvijas pilsētās.

«Latviešu valoda ir manī jau ar pirmo elpas vilcienu» – tā latviešu valodā iepriekš teicis Krievijā par ārvalstu aģentu atzītais humorists Galkins, pasmejoties, ka viņam, runājot latviski, ir savs – lietuviešu – akcents.

“Latviešu valoda ir interesanta, man ļoti patīk, gadu no gada es to zinu arvien labāk. Man ir lietuviešu akcents. Tā iznāca, ka es uzstājos Cēsīs, nākamajā dienā Palangā un tad pēc dienas – Jūrmalā. Un man no latviešu valodas bija “jāpārlec” uz lietuviešu, bet nekas – forši. Te es dziedāju “Prāta Vētru” un Olgu Rajecku,”  iepriekš stāstījis Galkins un nodziedājis fragmentu no grupas “Turaidas roze” savulaik izpildītās dziesmas “Apvij rokas”.

“Nākamajā dienā bija jādzied jau lietuviski,” saka Galkins un nodzied pantiņu lietuviešu valodā. “Grūti, bet nekas, tiksim galā!”

Uz jautājumu, kā var nesajukt valodas, Galkins teju ar sašutumu atbildēja, “kas gan tur var sajukt, ir lietuviešu un ir latviešu valoda”, un pēc brīža viņš nodemonstrēja, kā runā ivritā.

Iepriekš krievu humorists pārsteidzis Latvijas publiku, festivālā ”Laima Rendezvous Jūrmala” dziedot latviski dziesmu “Par pēdējo lapu”. Festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala”, kuru radījusi Laima Vaikule, norisinājās no 26. līdz 30.jūlijam Dzintaru koncertzālē. Šogad tas  veltīts mieram Ukrainā.

Šī nebija pirmā reize, kad Galkins Dzintaru koncertzālē uzstājās latviešu valodā.

Iepriekš Galkins, uzstājoties Dzintaru koncertzālē, pamatīgi pārsteidzis sanākušo publiku, paziņojot, ka runās un jokos latviski. Skatītāji sociālajos tīklos pauduši sajūsmu gan par izrādi, gan Galkina latviešu valodas izrunu.

“Labvakar, dārgie draugi! Es sāku mācīties latviešu valodu, jo tagad Krievijā ļoti uzmanīgi seko līdzi visam, ko es saku koncertos. Tāpēc šodien es runāšu un jokošu tikai latviski. Tagad redzu: daudzi latvieši ir nobijušies, ka es jokošu tikai latviski. Neuztraucieties, jums blakus sēž krievi – viņi vispār nesaprot, kas te notiek, par ko viņi ir samaksājuši,” izrādes sākumā sacījis Galkins.

Jāpiebilst, ka šādi Galkins parādījis ne vien attieksmi pret Latviju, bet arī “nolicis pie vietas” Krievijas propagandistus, kuri viņu izsmējuši par to, ka Galkinam paredzētas uzstāšanās tādās latviskās pilsētās kā, piemēram, Roja, kur krieviski neviens nesaprot.

Skatītāji pauduši sajūsmu par izrādi, norādot, ka Galkinam ir “tik laba izruna, salīdzinot ar citiem krieviem. Inteliģents cilvēks paliek inteliģents cilvēks. To var just. Malacis”. Kāda Twitter lietotāja raksta: “Visu cieņu! 2 stundas viens pats uz skatuves! Un vismaz 1/3 programmas speciāli Latvijas publikai sagatavota! Parodēja Paulu, nodziedāja latviski “Mana rīta kafija”, Busuli no skatītājiem izvilka uz pēdējo pantiņu! Izcili!”

Vēl kāds Twitter lietotājs raksta, ka “Galkins stāsta joku latviski (!) “… jums blakus sēž krievi, viņi vispār nesaprot, kas te notiek” Tik daudz slāņu vienā jokā, taisni vāks! (un man ir sajūta, ka šis ir viens masīvs pagrieziens uz labo pusi mums kopumā – daļai sabiedrības atņem validāciju nezināt un neprast).”

Lasiet arī: Ko sola zvaigznes – karjeras horoskops 2024. gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Dzintaru koncertzāleJūrmalaMaksims Galkins

youtube icon
Abonēt youtube