Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra pēdējā cīņā starp Latviju un Turciju uzvarēs komanda, kas vismazāk kļūdīsies, uzsver turku galvenais treneris Ufuks Saridža.

D apakšgrupas cīņa “Ulker Sports” hallē sāksies plkst.20.45 un tiešraidē to varēs vērot televīzijas kanālā TV3 un portālā “skaties.lv”.

Latvijas basketbola izlase jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet D apakšgrupā var finišēt jebkurā no četrām pirmajām vietām. Uzvaras gadījumā latviešiem astotdaļfinālā būs jātiekas, visticamāk, ar Melnkalni, bet zaudējuma gadījumā pretī stāsies par čempionāta favorīti uzskatītā Spānija.

“Esam astotdaļfinālā, taču jāspēlē svarīgs mačs par vietu apakšgrupā. Mums ir iespējas spēkoties par augstām vietām, jo komanda ir spēcīga, kura līdz pēdējam cīnās par bumbu. Tāpat mums ir daudz atbalstītāju, un man nav šaubu, ka arī spēlē pret Latviju tā būs,” turku mediji citē Saridžu.

Viņaprāt, spiediens uz komandu nāk par labu kā spēlētājiem, tā arī treneru kolektīvam.

“Nav viegli strādāt bez apkārtējo spiediena. Svarīgi ir, kā ar šo spiedienu tiek galā. Latvijai pamatsastāvā ir trīs Eirokausu klubu spēlētāji un divi NBA basketbolisti. Uzvarēs komanda, kas vismazāk kļūdīsies,” teica Saridža.

Turki čempionātā uzvarējuši grupas pastarītes Beļģiju un Lielbritāniju, bet zaudējuši Serbijai un Krievijai.

Pirms pēdējās spēļu kārtas D apakšgrupā Serbijai, Latvijai un Krievijai ir trīs uzvaras un viens zaudējums, Turcijai divas uzvaras un divi zaudējumi, Beļģijai viena uzvara un trīs zaudējumi, savukārt Lielbritānija tikai zaudējusi.

youtube icon
Abonēt youtube